avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program de liniste intr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program de liniste intr-un bloc

Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate intradevar sa se voteze un program de liniste intr`un bloc ? blocul in care locuiesc nu are o asociatie de proprietari , nu s-a facut pana acuma nici o sedinta . E un bloc nou construit cu 3 etaje locuibil de un an de zile . Din 10 ap sunt locuite 4 . Fratele meu studiaza pianul. Tin sa mentionez ca nu a studia mai tarziu de ora 22 niciodata .Orarul de la scoala nu ii permite sa studieze mai devreme , are ore de dupa -masa. V-as fi recunoscatoare daca m-ati sfatui in legatura cu aceasta problema. Vecina m-a amenintat ca va convoca sedinta pe scara si vor vota un program de liniste dat fiind faptul ca ea are o fetita de un an si doarme toata ziua .
dar nu are de ce sa comande vecina la mine in casa! si zgomotul nu-i asa mare in cat sa nu suporte! dar am decis sa nu-i deschid usa daca vine, si nici am sa o mai bag in seama! daca are probleme sa cheme politia si sa decida ei ce se v intampla!
Faceti un exercitiu si incercati sa duceti copii in alta parte iar dv, majorii, sa nu faceti nici un zgomot. Apoii aduceti-va copii acasa si lasati-i sa se comporte ca de obicei.
Daca vecina o sa vina la usa dv atunci cand copii sunt acasa si nu o sa vina la usa dv atunci cand copii nu sunt acasa, aveti dovada ca zgomotul copiilor este mare si deranjeza.
Daca o sa vina vecina sa va spuna ca este zgomot atunci cand nu este zgomot, cand copii nu sunt acasa, inseamna ca vecina inventeaza.
buna ziua am si eu acceassi problema similara vecini de sub mine imi bat mereu in teava si imi spun ca dupa ora 22:30 nu se pot odihni deoarece eu am un baietel de 1 an si 8 luni si el se mai joaca cu jucarii le mai scapa din mana sau mai alearga. si mi-a spus vecini ca o sa mearga la politie ce sa fac in cazul asta este vorba de un copil de 1 an si 8 luni nu-l pot lega de calorifer sau sa-l tin sa nu se joace sa nu alerge, el inca este la lucru de a invata si este foarte curios.

Astept raspunsul Dumneavoastra, Multumesc frumos
Cititi ce s-a scris mai sus pe aceeasi tema. Pe scurt:
Antifonati-va apartamentul, puneti-va covoare prin casa si suptravegheati mai atent copilul. Discutati cu vecinul, scuzati-va si ramaneti prieteni.
Buna ziua,

Si eu am o problema similara cu vecinu. Am un copil de 2 ani, care ca orice copil, mai topaie din cand in cand si vine la usa si ne face scandal. Ba mai mult, am ajuns si la politie care mi-a spus ca daca nu imi pun covoare pe jos si daca copilul nu inceteaza sa faca galagie o sa imi dea amenda.
Mentionez ca in orele de liniste copilul doarme insa vecinul lucreaza de noapte si noi mereu schimbul 1 si ar trebui sa mergem precum balerinele ca sa nu ii stricam somnul de frumusete.
Intrebarea mea este: daca ne dam amenda, cum putem contesta si daca ajungem cu politia+ vecinu in instanta?
Chiar nu ma dau in laturi sa ajung cu ei prin tribunale in conditiile in care nu pot face nici un zgomot la mine in apt, indiferent de ora.

Alte discuții în legătură

Amenintata de vecin nereis nereis Buna seara, Inca o data sper ca aici sa ma lamureasca cineva abilitat intr-o problema prin care trecem foarte multi dintre noi, cei care traim la ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)