avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea ordinii si linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea ordinii si linistii publice

Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si bate disperata la usa ca ea nu suporta. Cantam cu surdina. Adica incet. Si oricum o pianina nu suna tare, diplotriva, e placut si melodios. A sunat si la 112 , au venit, n.au gasit nimic si au zis ca de fapt adevarul e la mijĺoc. Cum ma pot apara si cum pot totusi sa.mi sustin copilul in studiul pianului acasa?
Depinde mult și între ce ore exersează. Încercați să stabiliți un program de comun acord cu vecina, eventual când nu este acasă.

Cea mai bună soluție ar fi să cumpărați un pian electronic la care să poată exersa cu căști, la orice oră din zi și din noapte.

Pe de altă parte, locuirea într-un imobil colectiv impune niște restricții. Nimeni nu poate fi obligat să asculte muzică împotriva dorinței ei/lui, în propria casă.
Chemati-i pe cei de la mediu sa va masoare decibelii cu aparatura care o au...Va vor da o confirmare daca depasesc sau nu limitele admise....In cazul in care aceste limite sunt in conditii normale nu puteti fi amendata niciodata !

Binenteles cu respectarea programului de liniste absolut obligatoriu....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa cititi aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Vedeti art.2 pct. 25-27
Solutia este sa antifonati propriul apartament astfel incat la limita apartamentului dvs. zgomotul sa nu depaseasca 35 dB(A) 


DenisRif a scris:

Chemati-i pe cei de la mediu sa va masoare decibelii cu aparatura care o au...Va vor da o confirmare daca depasesc sau nu limitele admise...


Relevantă este măsurătoarea efectuată în apartamentul vecinei, nu în apartamentul sursă a zgomotului...
Stiu ei cum sa masoare doamna...Eu v-am dat o idee nu si locul unde sa va masoare...
Pana la urma cea mai corecta discutie ar fi sa gasiti un timp de comun acord cand fiica poate exersa si treburile se usureaza...

Alte discuții în legătură

Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. există soluții pentru această problemă? brianna39 brianna39 Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)