avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program de liniste intr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program de liniste intr-un bloc

Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate intradevar sa se voteze un program de liniste intr`un bloc ? blocul in care locuiesc nu are o asociatie de proprietari , nu s-a facut pana acuma nici o sedinta . E un bloc nou construit cu 3 etaje locuibil de un an de zile . Din 10 ap sunt locuite 4 . Fratele meu studiaza pianul. Tin sa mentionez ca nu a studia mai tarziu de ora 22 niciodata .Orarul de la scoala nu ii permite sa studieze mai devreme , are ore de dupa -masa. V-as fi recunoscatoare daca m-ati sfatui in legatura cu aceasta problema. Vecina m-a amenintat ca va convoca sedinta pe scara si vor vota un program de liniste dat fiind faptul ca ea are o fetita de un an si doarme toata ziua .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca daca omul vine de la munca si vrea sa doarma, n-o fi somn de frumusete, e chiar somn necesar asa cum e si al dv. noaptea. Banuiesc ca dv. noaptea nu dormiti pentru frumusete..... Sau da?

E normal sa va puneti covoare pe jos, chiar daca nu ar fi aceasta situatie mai speciala cu vecinul. Zgomotele sunt deranjante la orice ora.

Ar trebui sa faceti ce trebuie in casa la dv. pentru a locui in conditii decente ambele familii si sa lasati gandul judecatoriilor, ca numai dv. nu lipseati de-acolo!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna oana86nic, puneti problema intr-un mod anormal.
Locuim la bloc Da? Avem vecini in toate directiile Da? Notiunea de respect pentru linistea si confortul vecinilor nu va spune nimic?
Nu va va reclama nimeni ca bateti un cui sau spargeti cateva nuci pentru un cozonac sau tocati vinete sau dati o gaura cu bormasina. Problema este cand faceti zgomot in mod deliberat repetat. Este ca tortura cu picatura chinezeasca. Toata ziua sa tropaie vecinul de deasupra nu este ceva prea comod. Blocurile comuniste nu au fost gandite cu izolatie fonica. In fiecare dimineata il aud pe vecinul de deasupra cum urineaza in toaleta. Copilul aceluiasi vecin fuge prin casa tropaind. Nu ma deranjeaza (inca) deoarece se scoala dimineata cand ma pregatesc de plecare si se culca pe la 9:30.
Daca vecinul lucreaza tura de noapte este de 2 ori mai deranjat. Munca de noapte perturba profund ritmul nictemeral (sau circadian) si de aceea vecinul are cu atat mai multa nevoie de liniste. Incercati sa fiti mai intelegatoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintata de vecin nereis nereis Buna seara, Inca o data sper ca aici sa ma lamureasca cineva abilitat intr-o problema prin care trecem foarte multi dintre noi, cei care traim la ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Legea ordinii si linistii publice Cristina_Ioan Cristina_Ioan Locuiesc la bloc si fetita mea de cls.1 este eleva la pian la Liceul de Arte. Avem o pianina in casa nu ne putem atinge de ea pt ca vecina de deasupra vine si ... (vezi toată discuția)