avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Salariu calculat gresit - invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Salariu calculat gresit - invatamant

Situatie: in septembrie se cuvenea sa se opereze doua treceri la alta categorie de salarizare (vechime si grad). S-a operat una doar. Lipsa celei de-a doua a fost sesizata abia in luna decembrie, cand s-a intrat in normal. Dar se pretinde ca nu se poate plati retroactiv. Eu stiam ca timp de trei ani este posibila corectura, ba chiar si mai tarziu, dar plata sa o faca cel care a gresit. Ce spune legislatia actuala?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 11:07, 26 Februarie 2012
Legea nr. 63/2011 - incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant

Art. 2. — (1) Incadrarea personalului prevazut la art. 1 se face potrivit prevederilor prezentei legi.

(3) Promovarea personalului didactic in grade didactice se face in baza reglementarilor proprii privind obtinerea acestora. Trecerea personalului didactic intr-o transa de vechime in invatamant superioara se va face incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea prevazuta.

Directorul trebuia sa emita o decizie pentru fiecare persoana, in care sa fie stipulata reincadrarea si baza legala.
Daca nu s-a acordat diferenta pentru obtinerea gradului didactic, acesta se acorda cu data de 01 septembrie a anului scolar urmator celui in cursul caruia s-a obtinut.
Evident ca se acorda retroactiv, pentru ca regula este ca certificatul de obtinere a gradului didactic I se elibereaza si la un an si jumatate de la promovare, insa in acte se inregistreaza cu data eliberarii certificatului.
Cerere la director de acordare a drepturilor salariale.

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
elena138, utilizator

Multumesc!

Cred ca refuzul de a plati retroactiv se trage din asocierea cu faptul ca multe restante salariale ni se returneaza esalonat in n ani. In acest an vom primi 5% din drepturi, esalonat in 4 reprize a cate 1,25%. Cam de-un pachet de tigari acolo pentru unii...

Ce articol din legi pot invoca in cereri colegii mei? Banuiesc eu ca situatia de fata nu trebuie sa aiba acelasi regim!!!

Gradul didactic I - Informatii pentru inscriere
(extras din Metodologia formarii continue a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, aprobata prin O.M. nr. 5720/20.10.2009)

DREPTURI REZULTATE DIN SUSTINEREA EXAMENELOR

Art. 73 –
(1) Pentru validarea rezultatelor examenului de acordare a gradului didactic I, institutiile de invatamant centre de perfectionare transmit directiei de specialitate din Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, pana la data de 1 iulie a anului scolar in care sau desfasurat inspectia speciala si sustinerea lucrarii metodico-stiintifice, tabelele nominale cu candidatii admisi, in doua exemplare, atat pe suport de hartie cat si in format electronic, potrivit modelului de la anexa 12 la prezenta metodologie. Acestea vor fi insotite de o informare sintetica privind modul de organizare si desfasurare a examenului, precum si propuneri pentru optimizarea activitatii de perfectionare prin acordarea gradului didactic I.
(2) Validarea rezultatelor examenului pentru acordarea gradului didactic I se face de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, prin ordin al ministrului, pe baza tabelelor primite de la centrele de perfectionare, aplicandu-se o cheie numerica pentru verificarea exactitatii datelor.
(3) Eliberarea certificatelor tip pentru acordarea gradului didactic I se face de centrele de perfectionare, dupa comunicarea primita de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, directia de profil, privind validarea prin ordin al ministrului a rezultatelor examenelor sustinute de candidati.
(4) Situatia privind rezultatele examenului pentru acordare a gradului didactic I, respectiv admisi, respinsi, neprezentati, nevalidati, va fi transmisa de catre centrele de perfectionare inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, in termen de cincisprezece zile de la data comunicarea validarii. Inspectorul de perfectionare de la inspectoratul scolar judetean/al municipiului Bucuresti va tine evidenta actualizata a situatiei candidatilor din zona de actiune a fiecarui inspectorat. Cadrele didactice nevalidate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii vor fi instiintate in scris de catre inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti.
(5) Drepturile salariale ale cadrelor didactice care au promovat examenul de acordare a gradului didactic I acorda dupa validarea rezultatelor prin ordin al ministrului educatiei, incepand cu data de 1 septembrie a anului scolar urmator celui in care s-au desfasurat
inspectia speciala si sustinerea lucrarii metodico-stiintifice
.



Sper să vă fie de folos! :)

poate vreţi să citiţi şi asta: :hm:

[ link extern ] :
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
elena138, utilizator
Multumesc.
Inca un caz: a fost operata trecerea de la educatoare la profesor, dar nu si vechimea. Aceasta are vreo restrictie la plata retroactiva? I se spune insistent ca nu se poate recupera suma restanta ca asa li s-a spus la oarece instructaj...
Tare as avea nevoie de un raspuns la aceasta intrebare! Cui sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Salariu de incadrare in invatamant im_swenky im_swenky Am o vechime in campul muncii de 35 de ani, iar in invatamant de 20 de ani. In prezent sunt profesor si as dori sa stiu care este modul de calculare a ... (vezi toată discuția)
Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ildiko23 ildiko23 Buna ziua! Sunt angajata in invatamant de la 1 sep. 2005, si am trecut la transa de vechime 6-10 ani (10% spor) din 1 sept 2011, avand pana atunci 5% spor ... (vezi toată discuția)