avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament.

Buna ziua!
Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de cealalta parte unchiul si tatal meu. Bunica mea are un apartament si ar vrea ca sa-l imparta egal dupa moartea ei intre copii ei (tatal si unchiul). Problema este ca tatal meu este din o alta casatorie a bunicii mele iar el poarta normal numele tatalui sau. Ce metoda exista pentru a lasa apartamentul in mod egal intre cei 2 fii ai sai. Unul este dintr-o prima casatorie (tatal meu) iar al doilea din a doua din care a rezultat si apartamentul. Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rhad000 , utilizator 18:55, 16 Februarie 2012
Parerea mea este ca, bunica dumneavoastra, inainte de a intreprinde ceva, trebuie sa dezbata succesiunea dupa sotul sau (mostenitori fiind cei care au fost aratati mai sus).
Astfel, avand in vedere interesul dumneavoastra, cel mai simplu, sigur si putin costisitor ar fi ca unchiul sa renunte la mostenire in favoarea bunicii, ceea ce ar duce la cote egale de mostenire pentru cei doi copii (unchiul si tatal dv), atunci cand bunica dumneavoastra nu va mai fi.
Pentru a ajunge la o intelegere in privinta mostenirii si pentru diminuarea costurilor cu succesiunea, pot apela la mediere.
O zi placuta!
Iar in urma unei medieri este posibil ca rezultatul sa fie atacat intr-un fel sau altu sau de alte persoane?
Va multumesc!
Unchiul poate renunta la mostenirea dupa tata doar daca nu a trecut termenul in care putea opta. Cand a murit bunicul ? E important de stiut daca si unchiul e de acord sa imparta egal sau nu
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Din pacate bunicul a murit in 2006 si nici macar pana acum nu s-a facut succesiunea. Tind sa cred ca optiunea unchiului este de imparti egal cu fratele sau. Insa dupa cum stim cu totii cand vine vorba de bani si avere lumea se cam schimba. Import e ca mama tatalui meu e de acord ca sa imparta in mod egal, chiar daca legal vorbind tatalui meu ii revine o a treia parte din apartament.
Va multumesc!
Poate c-ar fi mai bine sa dezbata mostenirea dupa bunic si sa ia fiecare cat i se cuvine, apoi bunica sa vanda din cota ei 50% tatalui si restul de 12.5% unchiului.
Daca bunica nu vrea sa vanda, ci vrea sa lase mostenire, sa dezbata mostenirea dupa bunic, sa-l " despagubeasca" pe copil pt cota sa si sa ramana bunica proprietara pe tot ap, apoi fratii vor imparti egal, chiar daca bunica lasa testament , chiar daca nu.

Alte discuții în legătură

Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune in doua cazuri aproape indentice. nechitaconst nechitaconst matusa sora tatalui meu a decedat in 2010 neavand copii succesiunea s-a facut in favoarea tatalui meu si fratele lui unchiul meu, ei fiind singuri succesori de ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)