avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Mostenire

am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea bunicei mele si bunicului, si nu sa apucat sa se faca nici o mostenire dupa ei, din ce am citit pe net mostenirea ar trebui sa se imparta la toti nepotii daca copii bunicilor nu mai traisesc (tata ( 5 copii) si unchiu ( 1 copil) ), daca cineva a facut un act de mostenitor dupa ce au murit tata si unchiu , fara acordu nostru se ia in considerare ? tin sa mentionez ca ea a facut un act care a facut sa se imparta mostenirea intre tata si unchiu adica ea ia jumate si noi jumate. cum e pana la urma ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:24, 1 Martie 2019
Intrucat bunicii au avut doar doi copii, mostenirea lor se imparte in doua parti, (pe tulpini) indiferent de numarul nepotilor. In cazul dvs. s-a procedat corect.

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Intrucat bunicii au avut doar doi copii, mostenirea lor se imparte in doua parti, (pe tulpini) indiferent de numarul nepotilor. In cazul dvs. s-a procedat corect.


chiar daca ei au decedat si nu sa facut nici un act de mostenitor cand au decedat si acel act a fost facut dupa ce ei au decedat?

tin sa mentionez ca la data cand sau facut acel act nu erau nici bunicii si nici tata cu unchiu in viata
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
DrThrax2010, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 965

Noţiune

Prin reprezentare succesorală, un moştenitor legal de un grad mai îndepărtat, numit reprezentant, urcă, în virtutea legii, în drepturile ascendentului său, numit reprezentat, pentru a culege partea din moştenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia dacă nu ar fi fost nedemn faţă de defunct sau decedat la data deschiderii moştenirii.


Art. 966

Domeniul de aplicare

(1) Pot veni la moştenire prin reprezentare succesorală numai descendenţii copiilor defunctului şi descendenţii fraţilor sau surorilor defunctului.

(2) În limitele prevăzute la alin. (1) şi dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 967, reprezentarea operează în toate cazurile, fără a deosebi după cum reprezentanţii sunt rude de acelaşi grad ori de grade diferite în raport cu defunctul.


Dvs ca nepoti va reprezentati tatii la mostenire, mosteniti ce ar fi mostenit parintii vostri.
Dvs cei 5 impartiti cota ce i-ar fi revenit tatalui, iar varul ca e singur, culege cota tatalui sau.
ce vreau eu sa zic ca mostenirea nu e facuta nici in ziua de azi , si suntem 6 nepoti in viata cu drept la mostenire, atat ( bunicii si copii lor nu mai sunt in viata)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 3 moșteniri diferite.
1. A bunicilor, unde moștenitori sunt direct nepoții.
Dar nu in parti egale.
Jumătatea tatălui se imparte la 5, deci veti avea 1/10 fiecare.
Jumătatea unchiului va reveni copilului lui.
2. Moștenirea tatălui, moștenitori fiind mama și cei 5 copii.
3. Moștenirea unchiului, moștenitori fiind soția și unicul copil

Dezbaterea succesiunii după tata, va priveste pe mama si pe dvs.
Varul nu are de ce să își dea acordul la nimic.
Si invers. Nici dvs nu aveti de ce să vă dați acordul daca varul își dezbate succesiunea după tatăl său.
Dvs depindeti unii de alții numai in privinta moștenirii bunicilor.

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Succesiuni drew31 drew31 Buna seara, Am o nelamurire legata de modul in care pot culege mostenirea descendentii defunctului, mai precis cand si cum o vor culege in nume propriu si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire  P.alina P.alina Bunica mea a decedat si avea proprietate o casa si niste terenuri.Dansa are 3 copii ,dar numai unul este in viata ,ceilalti 2 respectiv tatal si unchiul meu au ... (vezi toată discuția)