avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de 85%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de 85%

Sunt mamica unui baietel de 1 an si doua luni, beneficiez de la 1 ian 2008 de o indemnizatie de 600 lei. De la 1 ian 2009 pot sa optez pentru o indemnizatie de 85%? Si daca da ce anume venituri se iau in calcul? Venturile realizate la servici pana la nasterea copilului sau indemnizatia de 600 lei pe care am primit-o de la 1 ian 2008? mentionez ca am fost salariata 14 ani cu carte de munca pana la nasterea copilului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 9 Ianuarie 2009
Buna ziua si la multi ani. Am si eu o nelamurire privind cei 85 % din venituri. Este vorba de veniturile nete sau de salariile nete? Din cate stiu eu , din venitul net se scade impozitul si ramane salariul net (adica banii pe care ii primesc in mana). Pe adeverinta de la angajator ce trebuie sa apara, veniturile nete sau salariile nete? Sper ca ma puteti lamuri si pe mine. Va multumesc mult
Alina_Mihaela a scris:
din venitul net se scade impozitul si ramane salariul net (adica banii pe care ii primesc in mana).

Nu. Din salariul brut se scade impozitul si toate contributiile datorate de angajat si rezulta salariul net. Venit net este atat salariul net cat si venitul rezultat din activitati independente sau agricole, tot dupa deducerea darilor. Indemnizatia se calculeaza din toate veniturile nete, daca exista mai multe surse.
Adica pe adeverinta trebuie sa apara veniturile pe care le-am luat ,dupa ce s-au oprit toate darile inclusiv impozitul? Multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua,
Eu deja am luat de la directia muncii adeverinta care este un formular tip ce trebuie completat de catre angajator, in care se mentioneaza veniturile nete in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului. In plus mai trebuie o cerere scrisa pentru acordarea indemnizatiei crestere copil in cuantum de 85% cu numele si prenumele, CNP, adresa, atat ale persoanei beneficiare cat si ale copilului pentru care se primeste indemnizatia.
Mentionez ca aceste acte vin in completarea dosarului pt mamicile care sunt deja in concediul de crestere copil pana la 2 ani si care opteaza pt cei 85% din salariu!

O zi buna,
Dana Stupariu

Buna tuturor,
Daca aveti adeverinta minune va rog sa o trimiteti si la adresa roznovanu_elena@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
85% din salariu din 2009? cum se calculeaza? monica16 monica16 Buna ziua Am o nelamurire privind concediul de ingrijire copil din 1.01.2009 Tot vazand la TV despre cei 85% din salariul , eu stau si ma intreb ce baza de ... (vezi toată discuția)