avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare

am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta functie.

Data post: Luni, 13 Februarie 2012, 13:28
Subiect: promovare

pot promova cu derogare de vechime in specialiate?



Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:24, 13 Februarie 2012
Mesaj reeditat
@ validunca
Data post: Luni, 13 Februarie 2012, 14:19
Subiect: promovare in trepte si grade profesionale



se poate face promovare din studii medii in studii superioare pastrand gradele si treptele profesionale obtinute pana la data promovarii?
multumesc


Nu este posibil..Daca sunteti functionar public,in cf. cu prevederile Lg.284/2010
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.

Daca sunteti personal contractual ,tot in cf. cu Lg.284/2010:
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării.


Deci,in urma promovarii de acest tip,daca sunteti fc. public veti fi incadrat la gradul de asistent,daca sunteti contractual la gradul imediat superior debutantului,indiferent de gradul profesional avut anterior.Ceea ce se mentine ,este gradatia,care este obtinuta in urma transei de vechime in munca pe care o aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la studii medii la studii superioare gherasim_mimi gherasim_mimi Sunt bibliotecar cu studii medii IA, cu o vechime de 22 ani în această meserie. Anul acesta am terminat Facultatea . Aș vrea să știu dacă ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii cory1983 cory1983 Buna ziua, Am urmatoarea problema In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)