avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CARD credit societate nebancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CARD credit societate nebancara

Buna ziua.
In anul 2006 am facut un credit la [magazin]pt mai multe bunuri. La cateva zile am primit acasa un card cu un sold de 2100 lei. Am scos acei bani dupa care au inceput sa vina extrasele. Am platit lunar diferite sume cu acel card fiindca ma sunau ca disperatii angajatii firmei cand in 2011 am aflat ca am de plata 9000 lei penalitati si lunar trebuie de fapt sa platesc undeva la 500 lei numai dobanda la aceste penalizari. Mie nimeni nu mi-a adus la cunostinta consecintele acelei extractii de sold fiindca nu am semnat nici un contract in care sa arate aceste aspecte. M-am oprit sa mai platesc vreo rata si soldul a stagnat. dupa mai bine de jumatate de an tot 9000 lei am de plata. Ce sa inteleg.... ca daca ma opream de platit pe la vreo 5000 lei atat aveam de plata. Eu consider ca am fost inselat si nu mai vreau sa platesc nici un ban deoarece cred ca in atatia ani am dat mai bine de 4000 lei pe aceste rate. Cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:54, 13 Februarie 2012
Acea limita de credit pe care ati acceptat-o prion faptul ca ati retras banii 9dupa ce ati facut o cerere de emitere card) trebuia achitata dupa niste reguli: aveati o suma minima de plata lunar intre data de x si y ale lunii, in caz contrar era o penalizare de, sa zicem, 45 de lei /luna. Ei va trimiteau un extras de cont in care trebuia sa fie mentionata atat data x cat si data y (sa imi ziceti daca nu e asa). Daca cumva dvs ati platit acel minim de plata inainte de data x sau dupa data y aveati de suportat acele penalizari de x (ex 45) lei. Daca cumva luna de luna ati facut aceasta omisiune, probabil ca de acolo penalizarile. Puteti sa fiti mai explicit sa dati datele (cat se poate sa respectam regulamentul) din extras? De ex: data emiterii, data ultima de plata, data platii din luna anterioara si comision penalizator daca a fost cazul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card credit-datorie ce n-o recunosc mirela01 mirela01 Buna ziua.Ma numesc P. CONSTANTIN din BOTOSANI si vreau sa va aduc al cunostinta urmatoarele: In 2005 am facut un credit cu buletinul la magazin pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita ubancatul ubancatul am cumparat un calculator acum 5-6ani nu mai tin minte exact cand .Am dat 8milioane bani an mana ,restul de 8milioane am primit un card .calculatorul l-am ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)