avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ??? cerere declinare competenta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa

Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si intampinare, instantei judecatoresti unde fosta mea concubina are domiciliul si unde a facut cerere pentru incredintare minor si pensie alimentara,, Cu toate acestea instanta respectiva a fixat un nou termen,,este posibil asa ceva??? #-o
Asa este.
Dar in speta, pensia este cerere accesorie. Iar competenta se stabileste in raport de cererea principala.
Poate totusi cineva sa ma faca si pe mine sa inteleg ceva,,va rog frumos??? V-as fi foarte recunoscator daca ati putea explica de ce si cum in termeni pe intelesul meu,,va multumesc!
Cand am un om in fata ochilor, pot sa pricep ...unde l-am pierdut pe parcursul explicatiilor mele (pentru ca incepe sa clipeasca des, ridica din sprancene si alte asemenea mesaje nonverbale). Cand scriu pe forum ... e putin mai complicat.

Cum spuneam, banuiala mea (si ramane doar o banuiala, pentru ca v-am adresat niste intrebari, dar nu mi-ati raspuns ) este aceea ca exceptia de necompetenta teritoriala a fost invocata TARZIU. Acesta ar putea sa fie motivul pentru care instanta nu a declinat competenta. (a respins exceptia).

Toata "ingineria" conducerii unui proces poate sa stea in momentul pana la care e bine sa deschizi gura, ca sa nu ti-o racesti apoi degeaba. Doua vorbe scrise/spuse la momentul potrivit pot sa faca mai mult decat o poliloghie (= vorbarie, relatare excesiv de ampla).

Or, banuiala mea (ca exceptia a fost invocata TARZIU) s-a nascut in clipa in care dvs. ati spus ca s-au formulat "si 2 cereri de declinare". Pai...ambele erau de prisos (nu mai erau necesare) daca intampinarea ar fi avut continutul potrivit si ar fi fost depusa la momentul potrivit. Si cand ceva e prea mult sau repetat prea des, pe mine ma pune in garda (aici trebuie sa sap, aici e ceva in neregula). Nu pot sa am certitudini, pentru ca nu cunosc nici ce ati scris in intampinare si nici momentul in care ati depus-o. Am doar o banuiala.

Cand veti vedea incheierea de sedinta sa ne spuneti si noua care a fost motivarea instantei.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
romascanu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua ! Cand a fost facuta cererea pt. incredintare minor si pensie alimentara de catre fosta mea,,,aceasta a indicat domiciliul meu de pe C.I in cererea depusa,,stiind ca eu nu mai locuioesc acolo de mult,,eu mai am un domiciliu in strainatate si o resedinta intr-un alt judet di romania,,altul decat cel cu domiciliul..Ideea este ca fosta mea cunostea foarte bine toate aceste lucruri dar nu lea indicat in cererea depusa. Drept urmare am fost citat la acel domiciliu unde eu nu mai locuiesc. Eu nu am fost instiintat de nimeni in legatura cu aceasta cerere,am aflat intamlator de pe situl judecatoriei respective de acest lucru chiar in ziua primului termen stabilit de instanta,deci nu am putut nici sa ma prezint nici sa imi angajez aparator. in ziua primului termen am trimis o cerere de declinare prin E-mail formulata de mine. Ulterior am angajat si un aparator ,,acesta la randul lui a redactat o alta cerere de declinare si o intampinare,,in continutul intampinarii au fost mentionate motivele pt care nu sunt deacord cu cererea facuta de fosta mea si deasemeni faptul ca minorul ar trebui sa fie incredintat spre crestere si educare mie (tatal).In cererea formulata de mine am indicat adresa resedintei mele si a domiciliului din strainatate,,precizand deasemeni ca eu nu mai locuiesc la domiciliul unde am fost citat,ulterior am fost citat la resedinta indicata de mine pentru a ma prezenta la al 2-lea termen. Aparatorul insa mia zis ca nu trebuie sa ma prezint la cel de-al 2-lea termen deoarece instanta respectiva trebuie sa decline cauza in favoarea instantei teritoriale pe raza careia am eu(paratul) domiciliul. La cel de-al 2-lea termen sa amanat din nou fiind fixat un alt termen peste o luna,,eu sunt confuz si nu mai inteleg nimic,,deoarece fiecare avocat in parte cu care am discutat are parerea lui iar eu nu mai stiu ce sa cred si ce treebuie sa fac. Acum ma adresez si dv-stra in speranta ca voi primi un raspuns concret si clar despre ce se poate face si cum. va multumesc

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)