avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ??? cerere declinare competenta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa

Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si intampinare, instantei judecatoresti unde fosta mea concubina are domiciliul si unde a facut cerere pentru incredintare minor si pensie alimentara,, Cu toate acestea instanta respectiva a fixat un nou termen,,este posibil asa ceva??? #-o
Buna ziua,
Legat de subiectul acesta am si eu o serie de intrebari. Competenta depinde de tipul procesului? Care domiciliu este considerat?
Eu sunt parata intr-un proces de modificare a dreptului de vizita, iar reclamant este tatal biologic al copilului, care nu viziteaza copilul nici in masura dreptului pe care il are acum, dar cere mult mai mult :).
Eu (impreuna cu copilul) avem domiciliu in Romania, dar resedinta in alt stat european. Reclamantul are domiciliul in acelasi oras ca si mine, dar resedinta in alt oras din Romania. Acum ma da in judecata in orasul in care are resedinta, iar eu prin avocat am facut cerere de mutare in orasul in care am domiciliul (din buletin) - domiciliul din Romania - de altfel singura adresa romaneasca. Aici la consulat mi-au explicat ca eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania si resedinta in alta tara, iar procesul ar trebui sa se desfasoare in orasul de domiciliu.
Am citit in aceast topic ca pentru aceasta declinare e importanta adresa unde locuieste paratul.
In cazul acesta, puteti sa imi spuneti care e regula generala? Si care sunt exceptiile in cazul de fata?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
moniqa, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Pai nu stim ce s-a intamplat la primul termen, daca ati solicitat repunerea in termen sau daca s-a amanat pentru ceva... si pentru ce...
Am facut cunoscuta adresa resedintei inaintea celui deal 2-lea termen si am cerut declinarea,dar cu toate acestea instanta a fixat un nou termen specificand totodata pe portal faptul ca vor fi facute adrese autoritatii tutelare in vederea efectuarii anchetelor sociale la domiciliile partilor..Din punctul meu de vedere nu este corect si nici legal., Ce pot face in situatia asta ? Mai exista vreo posibilitate sa fie declinata cauza?Cum ar trebui sa procedez? va multumesc!!!
Pai ca sa vedem posibilitatile ar ajuta sa stim situatia, or dv. nu ne raspundeti la intrebari...

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)