avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE SOT SOTIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE SOT SOTIE

Buna ziua.
Ce despagubiri as putea cere in instanta de la un angajator care ne concediaza si pe mine si pe sotie impreuna cu inca 4-5 colegi in acelasi timp din motiv ca momentan firma trece printr-o perioada grea. Mentionez suntem angajati cu 40 ore/sapt in realitate am lucrat 50-52 de ore iar concedii de odihna am primit 5 zile lucratoare in 2 ani si bineinteles neplatite. avem 3 copii, rate etc. nu m-i se pare corect deoarece firma nu se inchide mai sunt pastrati totusi cativa angajati.
Deocamdata nu sunt sigur daca vom fi dati in somaj sau vom fi presati prin diferite metode sa ne dam demisia
Ajutati-ne cu un sfat. Va multumim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 14 Februarie 2012
Verificati daca la nivel de angajator sunt prevazute criteriile care se iau in stabilirea ordinii de prioritate la concediere...

Aceste criterii sunt prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ..

Daca va dati demisia atunci nu veti beneficia de somaj ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi sugereaza demisia ovimiha ovimiha Sunt angajat intr-o firma de IT. Directorul mi-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu mai au loc pt mine in firma. Ideea e ca nu as vrea sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters740 ContSters740 Buna ziua Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)