avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa-mi deschid firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa-mi deschid firma

Buna ziua,
Vreau sa-mi deschid o firma si am cateva nelamuriri.Va rog sa ma ajutati daca se poate:

1.Mai este valabila legea conform careia pentru studenti taxele pentru deschiderea unei firme sunt gratis?.Ati putea sa-mi spuneti mai multe pe aceasta tema?Daca deschid firma pe numele fiului meu care este student, pot sa fiu si eu asociat(administrator)?
2.Daca folosesc propria locuinta ca sediu de firma cheltuielile aferente intretinerii,facturii de gaze,electricitate,etc,vor fi mai mari?Adica se taxeaza cu tarifele aferente persoanelor juridice?
3.Pentru comercializarea de produse naturiste printr-un magazin online este necesara angajarea unei persoane cu pregatire in domeniu?

Multumesc!
Cu stima,
Mariana Dobrea
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:06, 14 Februarie 2012
1.Da. Forma este SRL D (D vine de la debut). Administrator este conform legii fiul dvs.
2.Cheltuieli deductibile conform cu spatiul pus la dispozitie conform cu contractul de comodat.
3.Nu.
Sa nu facem confuzie intre SRL-D si firmele infiintate de studenti in baza HG 166/2003. Da, este in vigoare aceasta hotarare, detalii gasiti aici: [ link extern ] .
Nu puteti sa aveti la infiintare nici calitatea de asociat si nici administrator. Dupa infiintarea societatii puteti sa obtineti calitatea de administrator, dar aceasta modificare la registrul comertului ( intocmit acte+inregistrare) o sa va scoata din buzunar vreo 600 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma in alt oras decat cel din buletin. posibil? andreicostel andreicostel Buna seara, Vreau sa-mi deschid un SRL Debutant in parteneriat cu o persoana din Bucuresti. Eu am buletinul in alt oras. Intrebare: Credeti ca pot sa ... (vezi toată discuția)
Srl, pfa, af pentru studenti debves debves Buna ziua.Sunt studenta,incep anul 2 acum in octombrie,am sub 30 de ani si doresc sa infiintez o firma,af sau pfa cu ajutorul careia,atat eu cat si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl-d bob02008 bob02008 Technoredactez Actul constitutiv al unui SRL-D cu doi asociati si am ajuns la : 18.3. Consiliul de administraţie este compus după cum urmează:  D ... (vezi toată discuția)