avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... SRL, PFA, AF pentru studenti
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

SRL, PFA, AF pentru studenti

Buna ziua.Sunt studenta,incep anul 2 acum in octombrie,am sub 30 de ani si doresc sa infiintez o firma,af sau pfa cu ajutorul careia,atat eu cat si sotul meu care nu este student,sa avem permisiunea sa comercializam legume fructe la piata. Aparent as fi calificata pentru a infiinta aceasta firma,insa as dori sa stiu ce cale ar fi mai avantajoasa,intrucat doar sotul va sta la vanzare,dar si din punct de vedere al taxelor ce trebuie platite atat la infiintare cat si dupa ce demaram activitatea(ex.pensie,impozite etc.)Mentionez ca urmez facultatea de economia comertului serviciilor si turismului,ca carei obiect consider ca este si comercializarea de produse,intrucat nu cred ca mai am nevoie de altfel de atestat.Va multumesc si sper ca m-am facut inteleasa.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:03, 14 August 2013
A.F. ar fi varianta optima in care ati putea lucra amandoi fara a fi necesar contract de munca , si cheltuielile de infiintare sunt minime . Ar putea fi si Intreprindere individiala daca prevedeti ca veti avea angajati .

si cheltuielile dupa infiintare?adica taxele pe care trebuie sa le paltim cam la cat ar ajunge?
Daca va infiintati o firma - fie una cu personalitate juridica - SRL sau o entitate fara personalitate juridica - PFA sau Intreprindere individuala puteti sa va bucurati de facilitatile HG 166/2003, respectiv cheltuielile de inmatriculare si de redactare a actelor in cadrul serviciului de asistenta juridica de la registrul comertului se fac in mod gratuit. Pentru a va infinta intreprindere familiala ( nu se mai numeste asociatie familiala de la intrarea in vigoare a OUG 44/2008) sau sa va asociati intr-o SRL in conditiile HG 166/2003 trebuie ca si sotul sa indeplineasca conditiile - student cel putin in anul 2, sub 30 de ani, etc.
Detalii aici: [ link extern ]
Dupa infiintare referitor la cheltuieli depinde cati angajati veti avea, cifra de afaceri alte cheltuieli adiacente afacerii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid firma marianna64 marianna64 Buna ziua, Vreau sa-mi deschid o firma si am cateva nelamuriri.Va rog sa ma ajutati daca se poate: 1.Mai este valabila legea conform careia pentru ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala pentru studenti cielodellasera cielodellasera Buna ziua! As vrea, daca se poate, sa ma informati in legatura cu procedurile de infiintare a unei intreprinderi familiale de catre studenti. Eu si ... (vezi toată discuția)