avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

buna ziua!
am niste nelamuriri in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni.Eu si matusa mea suntem singurii mostenitori ai bunicilor mei.(prima oara a murit bunicul,apoi tata si bunica fiind ultima).Imobilul bunicilor a fost bun comun,fiind trecuti amandoi in actul de vanzare cumparare.Matusa mea(fiica bunicilor) doreste sa facem succesiunea, dar eu stiu ca acest imobil se va imparti juma-juma , insa nu inteleg cum se va imparti acest imobil,pentru ca are 3camere,baie,bucatarie.Pe actul de mostenitor va scrie cat ii revine fiecaruia ca teren si constructie?Va intreb acest lucru pentru ca ea ar vrea sa vanda partea ei, iar eu, nu.Poate ea sa vanda daca eu nu doresc, poate sa ma dea in judecata pentru ca nu vreau sa-mi vand partea?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:24, 15 Februarie 2012
chiar daca ea nu are adresa la imobilul respectiv?Ea avand cetatie germana si nu romana,
chiar daca, din moment ce a platit cheltuieli cu imobilul a facut fapte si acte pe care numai in calitate de mostenitor ar fi putut sa le faca. Insa daca va contestati drepturile , calitatea de mostenitor, va veti adresa instantei pentru dezbaterea succesiunii insa in prealabil mergeti la notar pentru a va elibera o incheiere obligatorie pentru prezentarea in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oli-m oli-m Bunicul si bunica au un apartament unde sunt proprietari jumi-juma. Bunicul a decedat. Au 2 copii: un baiat decedat, tatal meu si o fiica. Deci in rol suntem ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)