avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Sunt medic rezident in anul I si, in acelasi timp, am contract de munca cu timp partial (4 ore) la un alt spital ca si inspector de specialitate. Precizez ca activitatea de inspector o desfasor dupa incheierea stagiului de pregatire in rezidentiat si ca, anterior promovarii examenului de rezidentiat, am avut contract de munca cu norma intreaga, ca inspector de specialitate. D-nele de le RU din spitalul la care sunt angajata ca rezident stiau ca sunt angajata si la celalalt spital si mi-au intocmit un contract de munca cu norma intreaga ca medic rezident, cu cumul de functii (contract de munca inca nesemnat de mine). Pentru ele, aceasta a insemnat, implicit retragerea din veniturile mele a sporurilor si dreptului de a beneficia de tichetele de masa (nu mi-au fostacordate pentru luna ianuarie). In acelasi timp, nici la spitalul unde sunt angajata ca inspector de specialitate nu mai beneficiez de sporuri si de tichete de masa, si in actul aditional de norma redusa figurand cu cumul de functii.
Am facut sesizare telefonica la serviciul RU din spitalul unde am norma intreaga de angajare si mi s-a raspuns amenintator ca eu figurez la ele cu cumul de functii, drepturile salariale sa mi le acorde cealalta unitate.
Desi inca nu am pregatirea juridica necesara, consultand Codul muncii, Legea 142/1998 si Normele de aplicare a ei, deduc ca, pe d-le de la spit unde sunt angajata cu norma intreaga nici nu trebuia sa le intereseze ce activitati mai desfasor eu dupa programul de rezidentiat.
Am omis sa va scriu ca mi-au fost solicitate, sub amenintare, incheierea contractului (lichidarea?) de la sptalul in care am fost angajata si inca mai lucrez cu jumatate de norma, precum si actul aditional incheiat de mine si acest spital ca sunt incadrata cu jumatate de norma. Sincer, as dori sa imi spuneti cum este corect si, daca ceea ce se intampla il pot incadra ca abuz in serviciu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cicoret , utilizator 21:30, 22 Februarie 2012
In caz de cumul ,nu se specifica acest lucru ca atare in contractul de munca..La spitalul la care ati fost angajata in urma confirmarii in rezidentiat( pe post/loc),este normal ca veti avea de acum contractul full-time si va fi considerat locul de munca de baza,pe toata perioada de rezidentiat,daca sunteti rezident pe loc.De altfel,in prezent nici nu mai exista stipulata in Codul Muncii obligatia de a va declara functia de baza.La spitalul unde activati inainte,veti declara doar ca beneficiati de ducere individuala la plata impozitului la un alt loc de munca.
In ceea ce priveste sporurile,daca indepliniti conditiile de acordare,acestea le veti primi in continuare,dar raportat la timpul efectiv lucrat acolo,avand in vedere ca un angajat part
time are aceleasi drepturi si obligatii ca si un angajat cu norma intreaga.Nu stiu in schimb daca vor incuviinta sa va mentina sef serviciu,daca indeplineati si acesta functie inainte.
Dar,inca o data revin,cumulul este posibil doar cu respectarea prevederilor legale prezentate!Daca nu indepliniti conditia ,angajatorul care v-a incheiat contractul de rezident poate sa va ceara incetarea cim la celalat angajator.
Inca o data va multumesc pentru profesionalismul raspunsurilor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul cadrelor didactice din domeniul medical Val_2019 Val_2019 Buna seara. Va adresez urmatoarea intrebare: Un medic, cadru universitar cu integrare clinica, are norma intreaga la universitatea de medicina si, conform ... (vezi toată discuția)
Norma de munca Clara Elena Clara Elena Bună seara! Se pot încheia 2 contracte de munca, cu norma întreaga fiecare- 7h/zi, la 2 angajatori diferiți? (vezi toată discuția)
Contract de munca rezidentiat alinacv alinacv Buna ziua! Sunt angajata farma cu contract individual de munca, cu norma intreaga, ca reprezentant medical si am adeverinta de intrare in rezidentiat, 1 ... (vezi toată discuția)