avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Beneficiul de diviziune si discutiune in contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Beneficiul de diviziune si discutiune in contractul de vanzare-cumparare

BUNA ZIUA
URMEAZA SA INCHEI CU UN FURNIZOR UN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU EXECUTARE SUCCESIVA, CAND -LAM CITIT AM DAT PESTE UN ART CARE MA OBLIGA PERSONAL CA SI ADMINISTRATOR LA RASPUNDEREA IN NUME PROPIU SI SOLIDAR CU SOCIETATEA PT INDEPLINIREA OBLIGATIILOR ASUMATE, RENUNTAND LA BENEFICIUL DE DISCUTIUNE SI DIVIZIUNE.
VA ROG SA-MI SPUNE-TI DACA ACEASTA CLAUZA POATE FI INTRODUSA IN CONTRACT , PANA ACUM NU AM MAI INTALNIT-O IN NICIUN CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE,

Cel mai recent răspuns: mia7761 , utilizator 12:30, 19 Februarie 2012
Existau si pana acum aceste clauze.
Nu ar trebui sa renuntati la aceste beneficii.In cazul in care renuntati le beneficiul de discutiune , nu veti putea cere creditorului ca, in caz de neachitarea creantei de catre debitorul principal, sa-l urmareasca intai pe acesta.
Daca renuntati la beneficiul de diviziune insemna ca va veti obliga in solidar cu debitorul principal si veti putea fi urmarit pentru intreaga creanta, fara a putea cere creditorului sa-si divida actiunea si sa o reduca la partea fiecaruia.
Ideea este ca probabil este vorba despre un contract de adeziune, unde exista clauze prestabilite, iar odata ce veti semna, inseamna ca ati inteles sa acceptati toate clauzele din contract.
Vedeti despre ce contract este vorba si daca puteti ,,negocia ,, clauzele,,.
Va multumesc pentru raspuns si pentru sfatul dat, insa asa cum ati specificat si d-voastra acel contract este de adeziune cu clauze prestabilite, fara dreptul de a negocia clauzele introduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Beneficiu de discutiune si diviziune - mai am acest drept? davidc davidc Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire practica in ceea ce priveste beneficiul de discutiune si diviziune? In acest sens as vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)