avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa pentru emisiile poluante provenite de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule - cf. Legii 9 / 2012

Buna seara.
M-ar interesa daca taxa auto se mai poate recupera in cazul in care am inmatriculat masina conform noii legi, adica Legea numarul 9/2012.
Mai exista sanse de reusita?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 18:30, 25 Aprilie 2012
Taxa de inmatriculare poate fi recuperată chiar dacă, la momentul la care dvs. ați înmatriculat mașina, intrase în vigoare Legea nr.9/2012.
Daca auto l-ați achiziționat din Romania, potrivit O.G.1/2012 Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă aplicarea dispoziţiilor art. 2 lit. i), ale art. 4 alin. (2) şi a celor privind prima transcriere a dreptului de proprietate ale art. 5 alin. (1) din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se suspendă până la 1 ianuarie 2013.
Art. 2 - (1) Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a acestei legi şi data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pot solicita restituirea acesteia.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care se aplică în mod corespunzător, cu excepţia prevederilor art. 124 din respectiva ordonanţă.”

Va multumesc pentru raspuns!

Masina am cumparat-o din strainatate, mai exact Germania in urma cu un an, insa abia de cateva zile am reusit s-o inmatriculez.
logic, ar fi sa se recupereze....este discrimatorie, prin aparitia OUG nr. 1/2012,...este insa prematur de aflat daca se admit sau nu actiunile, deoarece termenele de solutionare pe noua lege s-au stabilit in luna mai - iunie
cunoasteti daca pana in prezent s-a admis vreo astfel de cerere? suntem deja la sfarsitul lunii aprilie si ma gandeam ca au fost solutionate si cele introduse dupa intrarea in vigoare a legii 9/2012...
da, la Craiova s-au admis de catre Tribunal, dar apoi in Curte .....Dumnezeu cu mila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare mugurelantonesei mugurelantonesei Este adevarat ca in urmatoarele zile va fi publicat in monitorul oficial scoaterea taxei auto de prima inmatriculare ??/ (vezi toată discuția)
Adresa cererii de restituire taxa de poluare louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu Cererea de solicitare a restituirii taxei de poluare cui se trimite la Judecatorie sau la TRibunal deoarece am achitat-o in orasul ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)