avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?

As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza cursurile cu ajutorul fondurilor europene, si cursantii sunt scutiti de taxa. Daca raspunsul este da, care sunt acestea?

A doua intrebare: Ca si conditie de inscriere, este obligatoriu sa ai studii superioare, sau pot participa si persoane care sunt cu studii superioare in curs?
Va multumesc.
Eliza Plesa
De ce trebuie sa urmezi cele 80 de ore de curs in mediere
Poate să încerc să răspund la o astfel de întrebare tocmai eu care am calitatea de formator in domeniul medierii ar suna ca o justificare ieftina si o încercare deplasata de a promova aceste cursuri.
Cu riscul asumat a fi acuzat de cele menţionate anterior, încerc să prezint la ce bun!
Nu vreau să fac o clasificare dar aş încerca să prioritizez oarecum argumentele ce determină o persoană să parcurgă cursul.
Evident finalitatea majorităţii o reprezintă autorizarea ca mediator, dar sunt şi persoane ce au absolvit acest curs doar pentru :
O nevoie firească de a deveni un mai bun comunicator, un mai bun negociator, un mai bun analist al fenomenului conflict, un atent observator al reacţiilor partenerilor de discuţii, un mai bun ascultător, empatic prin definţie, un transparent al stărilor emoţionale, dar si un personaj reflexiv.
Cursul foloseşte tehnici de comunicare aplicate, tehnici de negociere aplicate, limbajul transformaţional, construcţii verbale ce pozitiveaza mesajul si nu numai, foloseşte limbajul verbal dar si cel nonverbal, cât şi cel paraverbal.
Se dezvoltă abilităţi personale, se construiesc discursuri motivaţionale, se analizează atitudini comportamentale, tipuri de răspuns la conflict, moduri de răspuns.
Se identifică soluţii de compatibilizare a relaţiilor conflictuale, se cuantifică consumul de resursă, indiferent de natură, in vederea optimizării comportamentelor subiecţilor parte in conflict.
Se analizează dinamica conflictului dar si dinamica socială a grupului, se identifica componenta emoţională, istoricul, identitatea, valorile personale dar şi cele de grup, finalizându-se cu evidenţierea necesităţilor, mascate uneori de poziţii ce denaturează realitatea.
Cursul dezvoltă abilităţi proprii si estompează neajunsurile caracteristice fiecărui individ.
La ce bun?
Societatea prezentă se confruntă cu o lipsă de comunicare acută datorată in primul rând abundenţei de informaţii ce o bombardează fără ca personal să poţi stabilii atât codul de decriptare cât şi valoarea efectivă ce o comportă această informaţie, liberul arbitru fiind cel ce realizează selecţia si uneori acţionând in detrimentul personal.
Cursul te ajută să-ti dezvolţi capacitatea de selecţie trasând trei coordonate de care te poţi folosi: temperament, identitate, timp.
Un aflux puternic de informaţii poate duce chiar la blocaj in comunicare.

[Editat - Reclama personala este permisa in forum doar cu acordul adminilor. De asemenea, trimiterile la blogul personal sau pagina web care va promoveaza afacerea sunt interzise. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Ares-3, moderator
Conditia vechimii in munca, de cel putin 3 ani, se refera doar la vechimea in domeniul in care ai terminat facultatea?
Vechimea in munca trebuie sa fie de 3 ani, indiferent in ce domeniu ati activat.
Multumesc :)
doar un singur examen si devi mediator???
dupa sustinerea acestui examen esti mediator autorizat?
as vrea sa fac cursul, dar mi-e frica sa nu ma trezesc apoi ca mai trebuie sa dau un alt examen sau sa lucrez cu un mediator cu vechime o perioada si multe altele....
daca puteti, va rog sa imi raspundeti clar deoarece am incercat deja sa citesc articole de lege si nu am gasit raspuns la intrebarea mea.
multumesc

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)