avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social in apartament cu chirias?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social in apartament cu chirias?

Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea in acesta a unui nr de camere inchiriate).
Am vazut ca acum se cere un certificat de la anaf, chiar daca folosinta se da prin comodat,
Stiu ca daca exista mai multe sedii de firma la acelasi apartament, va trebui sa dati o declaratie notariala pe proprie raspundere ca in respectivul imobil pot functiona mai multe societati, intrucat structura si suprafata sa utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate. Insa in cazul meu este vorba de chirias persoana fizica NU juridica.
Cum se procedeaza in cazul meu ?- chirias persoana fizica si vreau sa inegistrez sediu social.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:39, 2 Septembrie 2019
cazul cu mai multe firme intr-un apartament e posibil fiindca toate apartin aceleiasi persoane care detine (ca proprietar sau cu chirie) folosinta apartamentului. ceea ce se intampla cu chiriasul dvs.
daca in contractul de inchiriere nu se prevede o limitare a spatiului inchiriat, inseamna ca inchirierea a fost facuta pentru intregul apartament.
cat despre istoria cu o firma intr-o camera, ea e depasita, cu conditia ca firmele sa aiba declarat sediu fara activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social in apartament cu chirias? marfan marfan Buna ziua, Pot muta sediul social al unei firme (SRL) intr-un apartament de 2 camere care are un chirias (declarat la fisc, cu contract pe un an)? Am vazut ... (vezi toată discuția)
Sediul social si administrativ-firma bcmastercompany bcmastercompany Buna ziua, vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune daca pot face sediu social pentru o firma la o adresa unde am inchiriat cu contract declarat la Administratia Financiara unei ... (vezi toată discuția)