avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie rectificativa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie rectificativa

Buna ziua,

Pt. luna decembrie 2011 am introdus in D300 si D394 o factura care nu trebuia introdusa deoarece este pt. o alta firma. Am doua intrebari?
1) Pt. declaratia rectificativa folosesc softul de anul trecut? Am incercat sa fac rectificativa pe noul soft si imi spune cand aleg perioada ca noul soft poate fi utilizat doar incepand cu 2012. La perioada de raportare o sa pun 2011 / 12. Nu?

2) Declaratia rectificativa o sa cuprinda toate informatiile pt. luna decembrie mai putin factura gresita. Nu? La 394 trebuie din nou sa introduc toti furnizorii mai putin cel care nu trebuia sa fie acolo?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SfetcuArabela , utilizator 08:20, 20 Februarie 2012
La decontul de TVA, D300, nu exista rectificativa.
In decontul care urmeaza sa-l depuneti, suma trecuta gresit se trece cu minus la regularizari.
In ceea ce priveste rectificativa la D394, veti trece toate informatiile aferente semestrului 2 din 2011( furnizori si clienti), mai putin cele care nu trebuiau trecute.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare vanzare cu bon fiscal dupa 6 luni? paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Am descoperit ca in luna iunie 2012 patronul a vandut intr-o zi bunuri prin casa de marcat in valoare de 5500 ron. Nu mi-a ... (vezi toată discuția)
D300 raportata gresit olan_andreea olan_andreea Am descoperit recent ca in cursul lunii iulie, o factura fara TVA de la un furnizor a fost inregistrata cu TVA (a fost inregistrata factura si in plus TVA ... (vezi toată discuția)
Factura primita cu intarziere niko 94 niko 94 Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 ... (vezi toată discuția)