avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Legea dreptului de autor - interpretarea unei melodii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Legea dreptului de autor - interpretarea unei melodii din folclor

Ce se intampla in cazul in care un interpret , interpreteaza o melodie din folclor de peste 15 ani, si a inregestrat-o la uniunea compozitorilor ca autor, iar acum vine altcineva si spune ca este piesa sa.Ultimul nu o are inregistrata la Uniunea compozit nici pe caseta sau cd personal?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:44, 16 Februarie 2012
Acel "altcineva" trebuie sa dovedeasca dreptul sau de proprietate asupra melodiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de drepturile de autor pe muzica JustIrinel JustIrinel Buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri, sunt DJ si Youtuber in acelasi timp,obisnuiesc sa iau melodii sa le mixez si sa le postez pe canalul de ... (vezi toată discuția)
Bani proveniti de la case de discuri kerekescristian kerekescristian Salut! Am si eu o nedumerire. Sunt DJ/Producator si am primit un contract de colaborare cu o casa de discuri din Anglia unde mi se va lansa o melodie. In ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu un vecin saxmarian saxmarian de mmentionat ca niciodata nu exersez intre 21-9 ,cu toate acestea vecinul de la parter a recurs la amenintari cu judecata.eu locuind la et 2,ceilalti vecini ... (vezi toată discuția)