avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea zilierilor

buna seara!
in legatura cu legea zilierilor, as vrea sa aflu daca in lipsa unui contract de munca exista vreun act care trebuie semnat? daca exista un astfel de act dar nu a fost semnat, angajatorul se poate sustrage de la obligatia de a plati serviciile pe care angajatul le-a prestat? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters242292 , utilizator 11:29, 17 Februarie 2012
da, intr-adevar exista aceasta posibilitate insa teoretic acest lucru se poate contracara cu acel registru al zilierilor in care "angajatorul" este obligat sa inscrie datele zilierului si in caz de conflict, acesta din urma poate sa faca o sesizare la ITM in acest sens.
Art. 7-legea 52/2011


(1) Beneficiarul are obligatia sa inregistreze in Registrul de evidenta a zilierilor, in ordine cronologica, toti zilierii cu care are raporturi de munca in baza prezentei legi. Registrul se intocmeste zilnic, exceptand perioadele in care nu se apeleaza la serviciile zilierilor.
(2) Beneficiarul va inainta lunar, pana cel tarziu la data de 5 a fiecarei luni, catre inspectoratul teritorial de munca unde isi are sediul un extras al Registrului de evidenta a zilierilor continand inregistrarile din luna precedenta.
(3) Inspectia Muncii va centraliza la nivel national datele transmise potrivit alin. (2), pentru a putea verifica indeplinirea conditiilor prevazute la art. 4.
@ gabrielbadea27

Art.3 din Legea nr.52/2011 prevede ca, raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara incheierea unui contract de munca.
Obligatiile beneficiarului incumba ope legis si fara a fi necesara incheierea unui conract intre beneficiar si prestator... in acest sens, se exprima art.5 alin.2 din legea mentionata , si anume:
art.5 (2) Beneficiarul are urmatoarele obligatii:
......
e) sa plateasca zilierului, la sfarsitul fiecarei zile de lucru, remuneratia convenita;
......
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilierii pitirut pitirut In ce priveste angajarea zilierilor,dupa noile prevederi ale Codului Muncii,ar putea cineva sa-mi spuna ce retineri se fac asupra venitului zilierului( eu stiu ... (vezi toată discuția)
Registrul zilierilor ; vicpopescu6967 vicpopescu6967 În ceea ce privește obligațiile unui angajator, este util de știut că acesta trebuie să întocmească zilnic un registru în care să înscrie, ... (vezi toată discuția)
Contracte zilieri Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca o societatea are mai multe puncte de lucru, unde se vor pastra contractele de zilier ? La sediul social sau la punctele de lucru ? S-au ... (vezi toată discuția)