avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... registrul zilierilor ;
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

registrul zilierilor ;

În ceea ce privește obligațiile unui angajator, este util de
știut că acesta trebuie să întocmească zilnic un registru în
care să înscrie, în ordine cronologică, zilierii folosiți. Excepție fac perioadele în care nu se folosesc zilieri.
De asemenea, angajatorii sunt obligați să înainteze lunar, către inspectoratul de muncă (ITM), un extras al Registrului de evidență a zilierilor, mai prevede Legea nr. 52/2011:
„Beneficiarul va înainta lunar, până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, către inspectoratul teritorial de muncă unde își are sediul, un extras al Registrului de evidență a zilierilor conținând înregistrările din luna precedentă. Transmiterea extrasului se poate face și pe suport electronic, după caz”.
Intrebarea mea este : in perioadele in care nu se folosesc zilieri, deci nu se intocmeste registrul zilierilor , trebguie depusa situatia la ITM , pe zero ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 10 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru continuitatea evidentei centralizate, se trimite lunar situatia la zi din registru la ITM chiar daca nu ati avut inregistrari noi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunt folositi zilieri intr-o anumita perioada de timp , atunci nu se depune nicio situatie la ITM.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu opiniei d-lui Cornel, in primul rand pentru ca nu exista o prevedere legala contrara si in al doilea rand pentru ca are si logica: Registrele au regim special si nu se pune problema contrafacerii ulterioare a evidentelor.
Multumesc !
se pare ca, nefiind clar specificat in lege, acest aspect, apare fenomenul de "interpretare dupa bunul plac", cum au obiceiul majoritate organelor statului care vin in control.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
vicpopescu6967, utilizator

Alte discuții în legătură

Contracte zilieri Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca o societatea are mai multe puncte de lucru, unde se vor pastra contractele de zilier ? La sediul social sau la punctele de lucru ? S-au ... (vezi toată discuția)
Legea zilierilor ContSters242292 ContSters242292 buna seara! in legatura cu legea zilierilor, as vrea sa aflu daca in lipsa unui contract de munca exista vreun act care trebuie semnat? daca exista un astfel ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri Alexandru Deac Alexandru Deac Buna ziua, am un restaurant si as vrea sa angajez zilieri in anumite zile. Imi puteti spune va rog toti pasii pe care trebuie sa ii parcurg? Multumesc (vezi toată discuția)