avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completarea declaratiei 392 B
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completarea declaratiei 392 B

Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu completarea declaratiei 392 B ce trebuie depusa de catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.La coloana de achizitii de la persoane inregistrate in scopuri de TVA se trece valoarea totala a achizitiei ( inclusiv TVA ) sau numai baza de impozitare pentru ca in instructiunile de completare (desi coloana TVA este mentionata distinct la achizitii de la persoane inregistrate in scopuri de TVA ) scrie ca nu se completeaza.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 13:45, 17 Februarie 2012
intructiuni completare pentru achizitii declaratia 392B
Sectiunea "Achizitii de la:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.

la randul 2 se refera la achizitii de la persoane neinregistrate in scop de TVA , de aceea nu se completeaza cu TVa atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 392b valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Cum se completeaza punctul V \\"achizitii de la\\" din declaratia 392B pentru PFA neplatitor de TVA ? De exemplu in jurnalul de cumparari totalul ... (vezi toată discuția)