avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Consultare cadastru in regim de urgenta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Consultare cadastru in regim de urgenta

Am nevoie sa aflu proprietarul unui apartament pe care vreau sa-l cumpar si am nevoie urgenta de informatie.
Am inteles ca cel mai sigur e de la ANCPI - cadastru Bucuresti, aveti idee daca se pot furniza informatii online, la telefon sau in ce fel, mai repede?
Cu stima,

Dana
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:28, 19 Februarie 2012
Puteti cere la un birou notarial extras de informare daca aveti datele imobilului si ale proprietarului. Oricum daca doriti sa cumparati proprietatea si nu...proprietarul :) pentru actele de vanzare cumparare notarul public solicita extrase de carte funciara pentru a vedea daca imobilul este ipotecat, grevat de sarcini,daca are alte notari....

@Dana.......
Art 41 din L nr 7/1996 republicata Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelelate evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobilira,cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala

Legal nu exista dispozitie in vigoare care sa permita furnizarea de date in modalitatile solicitate de dvs
Oricine poate solicita extras de C.F de informare, inclusiv copii certificate după cartea funciară, fără a da explicaţii de ce .Este vorba despre principiul publicităţii. Se face o cerere la OCPI, nu la ANCPI, respectiv la BIROUL LOCAL care răspunde de localitatea respectivă şi se solicită acest extras de C.F.Eliberarea lui se face în termenul normal sau pentru urgentare se plăteşte o taxă triplă faţă de taxa obişnuită(termen normal de eliberare-3 zile, termen de urgenţă-1 zi)
Va multumesc. Eu am intrebat daca se pot da informatii la telefon, online sau altfel decit sa mergi pina la ei.
Nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)