avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Metoda cantitativ valorica comert cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Metoda cantitativ valorica comert cu amanuntul

Este corect daca am utilizat metoda de evidenta a stocurilor cantitativ - valorica intr-o unitate de alimentatie publica - comert cu amanuntul, utilizand inventarul permanent (inventar lunar scriptici - faptic)?
In acest context, evidenta stocurilor o avem la pret de achizitie, nu la pret de vanzare cu amnuntul, si nu am utilizat conturile 378 si 4428, descarcarea nu s-a afectuat cu coeficientul K, iar adaosul comercial este reflectat de diferenta dintre conturile 707 si 607.
Sunt unitati cu amanuntul care folosesc metoda cantitativ valorica?
Daca da, cum vi se pare comparativ cu metoda global valorica?
Stiu ca OMFP 3512/ 2008 nu impune metoda global valorica, si ca metoda cantitativ - valorica se poate utiliza in evidenta stocurilor de marfa, dar nu am avut nici un control si nu stiu daca este corect cum am procedat.
Un alt lucru care imi este neclar: metoda global valorica este sinonima cu evidenta la pret de vanzare cu amnuntul, utilizare conturilor 378 si 4428 si descarcare prin coeficientul K?

Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 12:42, 18 Februarie 2012
Da..metoda global valorica-este evidenta la pret cu amanuntul si desc. cu coef.K.
Parerea mea este mai indicata sa folositi descarcarea gestiuni prin coeficientul K,mai ales la comert si e f.bine inventarul permanent,asa aveti control la stoc si puteti face si constatari ale perisabilitatilor periodic(daca sunt).
Poate alti colegi au alte pareri..:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune costicul costicul Am o problema.Cum se face descarcarea de gestiune , avand un stoc de 30000 ron? Nu mai am nici o alta suma.Ma puteti ajuta?Se poate face asta? (vezi toată discuția)
Evidenta contabila stocuri scorus69 scorus69 Buna ziua se poate tine evidenta contabila la o microantreprindere care face comert cu ridicata, ,,operativ valoric,, cu descarcare de gestiune lunar pe baza ... (vezi toată discuția)