avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces ansamblu rezidential

Am cumparat un apartament+parcare intr-un ansablu rezidential la care accesul (auto si pietonal) se face printr-un drum privat (al constructorului ansamblului). Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se face deloc referire la accesul pe drumul din acest ansamblu. Intrebarea mea este daca constructorul nu avea obligatia la vanzarea imobilelor sa dea si cota parte din drum proprietarilor imobilelor sau macar sa dea drept de servitute pe drumurile din interiorul ansamblului? Are dreptul constructorul sa interzica accesul pe acest drum privat, caz in care nu am avea cum sa ajungem la imobilele achizitionate de la acesta?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:36, 25 Februarie 2012
Este obligat să vă dea drum de trecere dar asta nu înseamnă că acesta să fie gratuit. doar dacă vrea proprietarul drumului.
D-voastră aţi da drept de trecere cuiva pe proprietatea d-voastră, gratuit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bariera la intrarea in cartier anabalanean anabalanean Buna ziua, Am cumparat acum trei ani un apartament intr-un cartier privat, la momentul respectiv inca mai erau blocuri de construit. De la drumul public pana ... (vezi toată discuția)
Drum acces teren ioanaparaschiv ioanaparaschiv Buna seara, Am un teren, al treilea de la drumul de acces deja existent. Cei doi proprietari sunt obligati sa imi dea acces, dar imi trebuie acte pe acel ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)