avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua! Mama mea are varsta de 55 de ani si o vechime in munca de 37 de ani, acum intrebarea e daca poate iesi anul acesta la pensie si cu ce penalizare.Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:23, 21 Februarie 2012
Precizati,luna si anul nasterii.
26-04-1957
Limita de varsta la 60 de ani si 9 luni.Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 55 de ani si 9 luni.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala cu penalizare este de 30 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.Pentru 5 ani(60 de luni)de anticipare penalizarea este de 45% pe toata durata celor 60 de luni de anticipare.Asadar daca la implinirea varstei de 55 de ani si 9 luni indepliniti conditia de 38 de ani si 9 luni fara stagiu asimilat,pensia va fi fara penalizare,daca nu,penalizarea va fi de 45% pe toata durata celor 60 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie casandram casandram mama mea are 55ani si 35ani de vechime .Este nascuta in 1957 intrebarea mea este la ce virsta poate iesi la pensie anticipata s-au de drept (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pentru limita de varsta? vali_ff vali_ff Buna ziua. Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra. Mama mea este nascuta in 10.07.1957 si ar dori sa iasa la pensie la termen sau anticipata, anul ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata si pensia anticipata partiala nasty nasty ma numesc- Nastasescu Rodica -,anul nasterii mele 1955,am deja 35 ani lucrati.-- as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat partial si cum pot calcula cu ... (vezi toată discuția)