avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil incepand din 01.03.2012 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil incepand din 01.03.2012 conform OUG nr. 111/2010 modificata

Buna ziua,
OU 111/8.12.2010 si Normele de aplicare ale acesteia s-au modificat prin H 57/30.01.2012.
Am parcurs textul legislativ (cam in diagonala, recunosc :">) si nu am prea inteles ce modificari se impun celor care vor avea nou-nascuti incepand cu 01.03.2012.
Ma puteti ajuta cu ceva detalii?
Daca ajuta cu ceva pot posta modificarile...

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 22 Februarie 2012
Buna dimineata,
Am inteles, acum imi este clar.

Va multumesc mult amandurora! :bow:
Buna ziua,

si eu voi avea un copil in luna aprilie dar intentionez sa stau 2 ani acasa cu copilul. Pentru sotul meu vom "pastra" ultima luna de CCC adica martie-aprilie 2014. El va lua 1200 de ron ca mine sau 75% din veniturile lui?
Indemnizatia se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR (600 lei) şi nici mai mare de 2,4 ISR (1200 lei).
sa inteleg ca pentru tata se respecta modalitatea de calcul corespunzatoare optiunii initale a mamei, adica daca stateam doar 11 luni in concediu ar fi luat 75% maxim 3400 ron, asa va lua maxim 1200 ron?
Da, se respecta optiunea initiala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie bethlen112 bethlen112 Buna seara, am urmatoarea situatie: mama a solicitat CCC de pana la un an si si-a reluat activitatea inainte sa implineasca copilul 11 luni, iar tatal nu a ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie ClaudiuGabriel ClaudiuGabriel Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: Copilul s-a nascut pe 14 iunie 2012, si sotia a intrat in concediu de ingrijirea copilului, optand pentru un an de ... (vezi toată discuția)
Dosar alocatie nou nascut +stimulent de insertie georgianaa georgianaa 1. In cat timp de la nasterea copilului trebuie depus dosarul pentru alocatie? 2. Daca optez pentru ccc de 1an, iar tatal isi ia luna obligatorie in ultima ... (vezi toată discuția)