avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concluzie finala pt cei mai buni avocati!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concluzie finala pt cei mai buni avocati!

dupa cum am promis ca nu mai aduc in discutie despre pb mea nu pot sa nu ma abtin sa dovedesc ceva. 2 avocati printre care si domunul Elis imi dau dreptate si alti 3 avocati Tudor Valeriu,Adelaida,Trope_ doi sustin ca ma insel...acum vin cu un articol si cu un comentariu la care nu va ti gandit si poate va schimbati pozitia...

Art. 40. [principalele drepturi şi obligaţii ale angajatorului]
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor;
d) să exercite controlul asupra modului de îndeplinire a sarcinilor de serviciu;
e) să constate săvârşirea abaterilor disciplinare şi să aplice sancţiunile corespunzătoare, potrivit legii, contractului colectiv de muncă aplicabil şi regulamentului intern.
(2) Angajatorului în revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă;
b) să asigure permanent condiţiile tehnice şi organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă şi condiţiile corespunzătoare de muncă;
c) să acorde salariaţilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă;
d) să comunice periodic salariaţilor situaţia economică şi financiară a unităţii, cu excepţia informaţiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natură să prejudicieze activitatea unităţii. Periodicitatea comunicărilor se stabileşte prin negociere în contractul colectiv de muncă aplicabil;
e) să se consulte cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor în privinţa deciziilor susceptibile să afecteze substanţial drepturile şi interesele acestora;
f) să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii;
g) să înfiinţeze registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să opereze înregistrările prevăzute de lege;
h) să elibereze, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului;
i) să asigure confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale salariaţilo

Avand in vedere cele de mai sus, precizam ca in baza prerogativei de organizare si funcţionare a activitaţii, angajatorul poate, conform art. 40 alin. 1) lit. b) din Codul muncii sa stabileasca atribuţiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, numai in condiţiile legii si/sau in condiţiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel naţional, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitaţi.
Aceasta inseamna ca atribuţiile din fisa postului trebuie sa corespunda funcţiei in care este incadrat salariatul si nu unei alte funcţii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior. Deci atribuţiile care nu au fost expres precizate trebuie sa fie echivalente celor astfel stabilite. Asemenea sarcini trebuie sa fie de excepţie, adica chiar sa nu se fi putut preciza la semnarea fisei de post si sa fie compatibile cu felul muncii.
Impunerea oricaror altor sarcini pe motivul ca acestea decurg din fisa postului intocmita ca atare constituie un abuz, o modificare unilterala a felului muncii.

Corect este ca atunci cand se concretizeaza alte sarcini echivalente sa se intocmeasca acte adiţionale la fisele de post. Acestea sunt supuse inregistrarii ca si contractele de munca – potrivit Legii nr. 130 /1999 privind unele masuri de protecţie a persoanelor incadrate in munca, republicata.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:37, 10 Noiembrie 2008
nu are de ce sa se supere..va explic si de ce...cum el si cred ca orice avocat are intr o luna mai multe procese e imposibil sa se gandesca la toate la acelasi nivel implicit la si al meu..de aceea eu nu ma las pe baza lui...fapt pt care ii dau sugestii importante si acum scopul scuza mijlocul...primordial este apararea nu cine o insuseste eu ,d-voastra sau avocatul meu...si am sa fac sapaturi incontinuare pina la termenul final..nu ma la in baza avocatului,el nu reflecteaza la cazul meu cum o fac eu si lucrez in colaborare cu el sa ies curat din asta..asta e scopu meu si nu are de ce sa se supere...dimpotriva el ia si bani de la mine si il ajut si cu sfaturi improtante pt proces deci ar trebui sa fie multimit ca ia niste bani fara implicare maxima din partea lui...!o sa va dau de veste dupa termenul de 19 oricum!o ziu buna!
razvandicu a scris:

nu are de ce sa se supere..va explic si de ce...cum el si cred ca orice avocat are intr o luna mai multe procese e imposibil sa se gandesca la toate la acelasi nivel implicit la si al meu..de aceea eu nu ma las pe baza lui...fapt pt care ii dau sugestii importante si acum scopul scuza mijlocul...primordial este apararea nu cine o insuseste eu ,d-voastra sau avocatul meu...si am sa fac sapaturi incontinuare pina la termenul final..nu ma la in baza avocatului,el nu reflecteaza la cazul meu cum o fac eu si lucrez in colaborare cu el sa ies curat din asta..asta e scopu meu si nu are de ce sa se supere...dimpotriva el ia si bani de la mine si il ajut si cu sfaturi improtante pt proces deci ar trebui sa fie multimit ca ia niste bani fara implicare maxima din partea lui...!o sa va dau de veste dupa termenul de 19 oricum!o ziu buna!

off topic.
Este o trufie prea mare sa considerati faptul ca puteti da sfaturi avocatului ales, ca ele sunt si mai bune decat deciziile pe care le ia acesta. Un avocat profesionist analizeaza fiecare caz in parte indiferent de numarul dosarelor la care lucreaza. Sincer daca veti insita pe tema " functia din CIM - functia din fisa postului" la fel de mult cum insistati aici ar fi posibil ca avocatul sa aleaga sa va lase sa va aparati singurel.
Daca ati ajuns la concluzia ca nu aveti avocat competent mai bine il schimbati, indiferent de cat de mult ati studiat codul muncii va asigur ca nu puteti analiza situatia mai bine decat un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pt cei mai pregatiti avocati! razvandicu razvandicu dupa cum am citit parerile unor avocati si juristi de pe acest forum si a altora cu care am mai discutat s-a format 2 pareri diferite si cum e si normal ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in acte (fisa post, ccm) paria paria In urma cu 1,5 ani m-am angajat la o societate privata unde am semnat doar CIM si, in iulie ac ROI. Acuma... in urma cu cateva zile mi s-a adus spre semnare ... (vezi toată discuția)