avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare permis de conducere

Buna seara, am si eu o nelamurire legată de schimbarea unui permis auto, trebuie sa imi schimb C.I. deoarece imi schimb domiciliul, prin urmare trebuie sa schimb si permisul auto?
Cel mai recent răspuns: MikaB , utilizator 07:41, 22 Martie 2012
Codul rutier 2012 Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
2. conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere national românesc la schimbarea domiciliului sau resedintei, în termenul prevazut de lege;

Documentele necesare schimbarii permisului de conducere in cazul schimbarii domiciliului sunt:
 - fişa deţinătorului permisului de conducere
 - actul de identitate original şi copie;
 - dovada plătii contravalorii permisului de conducere – 68 Ron- care poate fi achitată la CEC sau BCR;
 - permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită

Multumesc mult pentru raspuns
Daca permisul este in termen,la preschimbarea lui pentru schimbarea domiciliului mai este necesara fisa medicala?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto bubutu2 bubutu2 Buna seara!Ce taxe,va rog, trebuie sa platesc si ce documente trebuie sa depun pentru eliberarea unui permis auto cu noua adresa de locuit?.Posed inca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea cartii de identitate si permisului auto pika_ro pika_ro Buna ziua, la schimbarea domiciliului (vechiul domiciliu ramane in continuare proprietatea familiei) impreuna cu schimbarea carnetului de identitate trebuie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi schimb permisul de conducere intrucat e deteriorat Fratzika Fratzika Buna seara. Daca permisul de conducere expira doar in 2014 dar vreau sa-l schimb deoarece ii cam deteriorat as vrea sa stiu ce acte mi-ar trebui sa-l schimb si ... (vezi toată discuția)