avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

daca divortu sa desfacut din cauza lui.........si el a fost de acord cu pensia de intretinere....ar mai putea acum sa faca contestatie la pensie???sau odata cea venit hotararea...numai poate face nimic??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:57, 21 Februarie 2012
Poate cere ulterior diminuarea pensiei de intretinere pentru minor/i daca i se vor reduce veniturile sau i se va naste un alt copil.
Prespun ca intrebati daca sotul mai poate ataca hotararea dupa ce este comunicata partilor ( sper sa fi inteles intrebarea dvs.)
Hotararea de divort poate fi atacata cu 2 cai de atac, mai intai cu apel si apoi cu recurs.
Astfel hotararea instantei de fond ( a judecatoriei ) poate fi atacata in termen de 30 de zile de la comunicare cu apel.
Daca se declara apel, dupa judecata acestuia, decizia pronuntata de tribunal poate fi atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare.
Sotul dvs. poate sa formuleze apel atat in ceea priveste divortul, de exemplu, sa fie nemultumit de faptul ca instanta a dispus desfacerea casatoriei din culpa sa exclusiva sau/si in privinta pensiei chiar daca a fost de acord cu plata pensiei de intretinere, poate fi de exemplu nemultumit de cuantumul stabilit al acesteia sau evident din orice alte motive...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Divortul alexandra30 alexandra30 Daca ambele parti sunt deacord sa divorteze, cat timp va dura pana cand se va finaliza divortul, avand in vedere ca avem si un copil si ce trebuie sa fac pt a ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort narccissa narccissa Buna seara.Am divortat si mi-a venit acasa hotararea de divort, care , dupa cate am citit eu aici trebuie sa astept sa treaca inca 30 de zile, ca aceasta sa ... (vezi toată discuția)