avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea personalului contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea personalului contractual

Sunt incadrata, prin concurs, pe functia de analist programator IA - studii medii din 31.01.2006, anterior ocupand functia de operator date I din 1997-2006.
In iulie 2008 am absolvit Facultatea de Matematica - Informatica, Specializarea Informatica, durata studiilor de 4 ani.
Institutia la care sunt angajata a facut adresa catre minister si a primit aprobare pentru transformarea postului in analist programator IA - studii superioare. Fac precizarea ca aceasta situatie a fost analizata si in Consiliul de administratie al unitatii unde s-a aprobat in unanimitate transformarea postului in gradul profesional IA si s-a emis o decizie a conducatorului unitatii, conform prevederilor art. 7(2) si 8 din OG nr. 10/2008 specificandu-se asigurarea unei cresteri cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Ulterior, de la compartimentul contabilitate se refuza punerea in aplicare a acestei decizii si acordarea vizei de control preventiv pe statul de functii si statul de plata pe motivul ca trecerea se poate face doar pe analist programator II.
Va rog sa ma ajutati printr-un raspuns din care sa inteleg daca este legal refuzul, iar daca da, care este BAZA LEGALA ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: putica , utilizator 19:35, 11 Noiembrie 2008
Ce a afirmat Tanjiani este corect .
Cei de la contabilitate au dreptate .

OU nr.115/2004 : ART. 18
(1) ..........................
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă sau scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2008
putica, utilizator
Cred ca se poate da o alta interpretare a articolului citat .... si prin urmare tind sa cred ca cei de la contabilitate nu au dreptate ....
;)
Din articolele citate rezulta ca incadrarea se face la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut. Se pare ca aceasta crestere se adauga la salariului corespunzator noului grad profesional.... Se stabileste noul salariul la care se adauga aceasta crestere ...
Constat, cu tristete, ca legile din Romania lasa intotdeauna loc de INTERPRETARE. Depinde cine interpreteaza si in favoarea cui :(. Legea, daca ar fi INTERZIS trecerea la IA, ar fi stipulat la fel ca si la art. 8, - "pana la 20%".
Daca acest lucru nu s-a facut, postul este unic, exista aprobarea Consiliului de administratie si al forului superior, respectiv minister, exista o decizie emisa de conducatorul unitatii avizata juridic si retinuta de compartimentul contabilitate, nu pot decat sa cred ca este doar o chestiune personala.
Am fost, neoficial, la Directia muncii - Conflicte de munca, la Curtea de conturi si nimeni nu mi-a putut preciza art. unei legi care sa interzica trecerea la IA.
Vreau sa-mi apar drepturile, asta este clar.
Intrebarea mea este daca pot actiona in judecata o persoana, respectiv cel care refuza punerea in aplicare a deciziei - prin neacordarea vizei de control preventiv - ca si abuz in serviciu, NU institutia in sine ?

Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2008
floricel_2008, utilizator
Dvs. veti actiona in judecata institutia al carei reprezentant nu acorda viza de control preventiv. In cazul in care veti castiga procesul salariatul respectiv va fi sanctionat de institutie pentru abuzul in serviciu.
Va doeresc mult succes!
putica a scris:

Ce a afirmat Tanjiani este corect .
Cei de la contabilitate au dreptate .

OU nr.115/2004 : ART. 18
(1) ..........................
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă sau scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut.

Revin cu niste corecturi :
- Pentru functia de analist programator IA aveti nevoie de 6 ani vechime in activitatea informatica ;
- Sa presupunem ca inainte de promovarea pe studii superioare aveati salariul de 989 RON. 989 *20%=1187 RON . Studiind grila de salarizare din OG 115/2004,Anexa 5, B. Compartimente de informatica, observam ca suma de 1187 RON se incadreaza intre minimul si maximul din grila pentru functia de Analist programator IA, adica : 840 - 1441 RON .

Cu alte cuvinte aveti dreptul sa fiti promovata in functia de Analist programator IA .

Alte discuții în legătură

Trecere de pe studii medii pe studii superioare okidoki_99 okidoki_99 M-am angajat in 1997 intr-o institutie sanitara (spital clinic judetean) pe post de analist programator ajutor (studii medii, [b]desi aveam studii ... (vezi toată discuția)
Promovare din studii medii in studii superioare nicco nicco Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu de baza elenae elenae Buna ziua am o intrebare in anul 2008 am terminat studiile superioare, in martie 2009 mi s-a aprobat transformarea postului din analist programator ajutor in ... (vezi toată discuția)