avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare din studii medii in studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare din studii medii in studii superioare

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea Contabilitate si Informatica de gestiune. Am fost promovata din contabil IA in economost II Vreau sa spun ca aveam la momentul promovarii o vechime in contabilitate de 15 ani si consider ca in conformitate cu OUG 115/2004 aprobat cu modificarile si completarile prin Legea 125/2005 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice art 18(2) ,,Absolventii invatamantului superior de lunga sau scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior specifice domeniului in care a absolvit studiile universitare se incadreaza in gradul profesional corespunzator studiilor absolvite la care se asigura o crestere de pana la 20% a salariului de baza avut,,. Eu consider ca trebuia sa ma incadreze pe economist IA . Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca am dreptate si daca da ce pot sa fac in cazul in care cei de la resurse umane refuza sa ma incadreze corect.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicco , utilizator 17:01, 28 Martie 2010
Promovarea in domeniul sanitar, prevazut in Anexa II/2 la legea 330/2009 se face cu trimitere la modalitatile prevazute de Anexa I din aceeasi lege:
Art. 12. - Angajarea, promovarea si avansarea personalului contractual pe functii, grade sau trepte profesionale si gradatii se fac potrivit prevederilor din statute sau alte reglementari proprii sau, in cazul in care nu exista o reglementare proprie, se aplica prevederile art. 7 si 8 din anexa nr. I.

iar art. 8 din Anexa I spune urmatoarele, si citez:
art. 8
8) Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator.


Deci, nu numai ca nu se mai aplica acea majorare de 20%, insa vechimea in munca nu conteaza la stabilirea noii incadrari. Probabil ca in sistemul dvs. ierarhic, economist II a fost gradul profesional imediat superior gradului de debutant. Prevederile legale la care faceti dvs. referire au fost abrogate de legea 330/2009 incepand cu 01.01.2010.


multumesc pentru promptitudine dar am uitat sa va spun ca promovarea mea a fost in septembrie 2008 deci atunci nu era in vigoare legea 330.
si imi pune semne de intrebare aceasta promovare ca in aceeasi institutie secretara incadrata pe operator calculator a fost promovata dupa terminarea aceleiasi facultati (MFC) in economist I in august 2009.
multumesc mult !
In acest caz, fiind personal contractual, trebuia sa fiti incadrat pe gradul profesional al postului cu studii superioare aferent, care corespundea dpdv al salariului, maririi cu cei 20%. (de ex: salariul de baza pentru studii medii: 1000. RON - salariul de baza pentru atudii superioare, maxim 1200 RON). Acum, trebuie vazut daca salariul de baza calculat cu marirea de 20% se incadra in cel prevazut de lege pentru economist II sau economist I...

Din pacate, am la dispozitie modificarile aduse OUG 115/2004 doar pana in anul 2007, cand salariul de baza pentru economist IA era de 8.612.000, pentru economist I de 6.889.000, iar pentru economist II de 6.407.000. In acelasi timp, salariul de baza pentru contabil M IA era de 5.076.000 RON.

Daca facem un calcul simplu, 20% din 5.076.000 reprezinta 1.015.200. Daca facem suma, rezulta ca salariul de baza maxim pentru promovare era de 6.091.200, ceea ce se incadra perfect pentru postul de economist II, cu studii superioare.

Repet, la promovarea pentru absolvirea de studii superioare, conteaza salariul de baza de la care se pleaca, pentru a se stabili cel la care se ajunge; sporul de vechime se pastreaza ca procent/gradatie, insa nu influenteaza stabilirea salariului de baza.
va multumesc mult. eu aveam pentru contabil IA un salariu de 813 dupa aplicarea celor 20% a fost 1017 suma ce se incadra intre limita minima si maxima din grila pentru economist IA.
explicatia celor de la resurse umane a fost ca nu am vechime in specialitate. pentru mine termenul de specialitate se refera la contabilitate
oricum sunt fff incantata de promptitudinea si claritatea raspunsurilor
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare de la ssd la s ! florinsadova florinsadova O persoana este angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii.Este absolventa de SSD iar in februarie va sustine licenta ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)
Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)