Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Constat, cu tristete, ca legile din Romania lasa intotdeauna loc de INTERPRETARE. Depinde cine interpreteaza si in favoarea cui :(. Legea, daca ar fi INTERZIS trecerea la IA, ar fi stipulat la fel ca si la art. 8, - "pana la 20%".
Daca acest lucru nu s-a facut, postul este unic, exista aprobarea Consiliului de administratie si al forului superior, respectiv minister, exista o decizie emisa de conducatorul unitatii avizata juridic si retinuta de compartimentul contabilitate, nu pot decat sa cred ca este doar o chestiune personala.
Am fost, neoficial, la Directia muncii - Conflicte de munca, la Curtea de conturi si nimeni nu mi-a putut preciza art. unei legi care sa interzica trecerea la IA.
Vreau sa-mi apar drepturile, asta este clar.
Intrebarea mea este daca pot actiona in judecata o persoana, respectiv cel care refuza punerea in aplicare a deciziei - prin neacordarea vizei de control preventiv - ca si abuz in serviciu, NU institutia in sine ?
~ final discuție ~