avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnatura- contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnatura- contract de intretinere

Parintii mei doresc sa faca un contract de intretinere cu sora mea, drept pentru care mi-au solicitat semnatura mea in favoarea cedarii partii mele. Ma intreb si nu mi-este clar de ce este nevoie de semnatura mea la notar? De ce nu au avut nevoie de acceptul meu si in cazul cand i-au facut donatie o alta casa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:11, 21 Februarie 2012
Inteleg ca aveti dreptul de proprietate asupra unei cote indivize din imobil?
Ati spus: mi-au solicitat semnatura mea in favoarea cedarii partii mele.

In caz contrar nu este nevoie de semnatura dvs.

Va multumesc. Nu cred ca am drept de proprietate, de aceea nu mi-e clar. In ce situatii este nevoie de semnatura celuilalt copil, atunci cand parintii decid sa "imparta" ceva?
Chiar nu exista o asemenea prevedere legala.
Va multumesc, acuma sunt mult mai derutata, dar voi face cumva sa aflu....:-)
Nu puteti sa va dati acordul dvs pe acel contract de intretinere neavand nicio calitate. Nu sunt coprprietar. Dvs insa la decesul parintilor dvs puteti ataca acel act de intretinere ca fiind o donatie deghizata, se prezuma acest lucru in conformitate cu prevederile NCC.Insa acum nu este cayul caci pactul asupra unei succesiuni nedeschise este interzis de lege, iar succesiunea se deschide prin moarte.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata Dragut Dragut un contract de vanzare cumparare intre parinte si unul dintre fii poate fi atacat de celalal fiu pentru simulatie? (vezi toată discuția)
Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)