avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnatura- contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnatura- contract de intretinere

Parintii mei doresc sa faca un contract de intretinere cu sora mea, drept pentru care mi-au solicitat semnatura mea in favoarea cedarii partii mele. Ma intreb si nu mi-este clar de ce este nevoie de semnatura mea la notar? De ce nu au avut nevoie de acceptul meu si in cazul cand i-au facut donatie o alta casa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:11, 21 Februarie 2012
Acuma mi-e mai clar, doresc sa se asigure ca nu voi ataca acel act in viitor. Va multumesc, asa inteleg :-). Dar contract de vanzare-cumparare pot face parinii cu doar unul dintre copii? Acest act nu se poate ataca?
Si acest act se poate ataca ca o donatie deghizata.
Si-atunci care ar fi motivele unor parinti sa nu faca donatii, fara deghizari? Si-acestea pot fi atacate?
Donatiile sunt supuse raportului intre descendenti si reductiunii liberalitatilor excesive pentru ca incalca rezerva succesorala la care au dreptul prin lege mostenitorii rezervatari. Mostenitorii rezervatari sunt parintii, sotia supravietuitaore si descendentii, adica copii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Drept civil - transfer de proprietate mina89 mina89 As dori sa trec pe numele meu(nepot), casa, anexe si teren intravilan proprietate a bunicului meu, el avand doar un singur copil ( tatal meu) care a renuntat ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata Dragut Dragut un contract de vanzare cumparare intre parinte si unul dintre fii poate fi atacat de celalal fiu pentru simulatie? (vezi toată discuția)