avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract provizoriu de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract provizoriu de vanzare cumparare

in 96 am facut un contract provizoriu de vanzare cumparare a unui teren de 2 ha, cu o persoana care a decedat. nu am mai apucat sa facem un contract definitiv. problema este ca in acest contract scrie cine este vanzatorul, cine este cumparatorul,dar nu scrie unde e pamantul sau despre un titlu de prorietate. mentionez ca acea persoana care mi a vandut mie nu avea mostenita inca acea parte. tot ce scrie elocvent in contract este ca acea persoana imi da mie o suprafata totala de 2 ha teren arabil, asupra careia mi s a constituit dreptul de proprietate in baza hotararii comisiei judetene arad de aplicare a legii 18/1991.
cat de valabil e acest contract?
cum pot trece acel pamant pe mine?
Cel mai recent răspuns: ankalupu , utilizator 13:02, 21 Februarie 2012
Există moştenitori ai promitentului vânzător ?

Dacă da, puteţi să le solicitaţi să încheie cu dumneavoastră contract autentic de vânzare cumpărare, conform promisiunii încheiate cu antecesorul lor.

Dacă refuză, vă puteţi adresa instanţei pentru a obţine o hotărâre judecătorească care să ţină loc de contract autentic.

Vor exista însă dificultăţi privind obiectul contractului, dacă spuneţi că acesta nu este clar identificat în promisiune.

Se poate cere de la comisia judeţeană o listă a terenurilor asupra cărora i s-a restituit numitului dreptul de proprietate. Dacă este doar acel teren, e simplu. Dacă sunt mai multe, e complicat....

Editare ulterioară: Spuneţi că, la data încheierii antecontractului, persoana nu "avea încă moştenită acea parte". Ce să înţelegem de aici, că era potenţialul moştenitor al unei persoane căreia comisia i-a reconstituit dreptul de proprietate ? Dacă da, atunci antecontractul este nul...
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
da comisia i-a reconstituit dreptul de proprietate ca potential mostenitor, si da are un nepot.
atunci acest contract nu valoreaza nimic,
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Valabilitate promisiune vanzare cumparare teo111 teo111 Acum trei ani am vandut un teren printr-o promisiune de vanzare cumparare, am primit banii si urma ca in scurt timp, cumparatorul sa faca intabularea: am ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune v-c, neidentificarea bunului vandut Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua, Ma confrunt cu o speta interesanta. Am solicitat anularea unei promisiuni de v-c, in cuprinsul careia promitentul vanzator se obliga sa ... (vezi toată discuția)