avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat de o persoana cum procedez?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat de o persoana cum procedez?

Buna ziua.
Am o mare problema prin prietena mea am ajuns la un individ pe care il cunostea ea de mult. Trebuia sa cumpar de la el 6 telefoane. Toate bune si frumoase am stabilit cum sa facem i-am trimis in accea seara suna de 160 euro prin money gram iar in ziua urmatoare inca 5000 ron am virat direct in contul lui.
Mentionez ca inainte sa ii virez banii in cont mi-a trimit un e-mail cu un formular de la o firma de curierat vezi doamne sa imi confirme mie ca el deja a pus coletul catre mine. In acel e-mail mai era trecut numele lui, CNP, contul si un text in care imi spunea ca diferenta de bani pe ultimele 2 tell sa ii pun in cont pana cel tarziu joi. Au trecut 2 zile nu a ajuns nici-un colet si el tot ma aburete ca a ajuns in alta parte, ca o sa imi puna banii in cont, azi mi-a spus ca ia pus dar nimic. Ma tot duce cu zaharelul si nu inteleg de ce? Eu am toate hartiile si de la money gram si de la banca. Vreau un sfat de la voi sa stiu ce am de facut mai departe ii fac plangere penala sau sa fac altceva?
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Adryan1911, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zen Private Investigation SRL , Alte profesii 18:03, 23 Februarie 2012
Multumesc doamna sau domnisoara Ioana pentru sfaturi. Cel care are sa imi dea banii mi-a dat un sms acum in care spune ca mi-a transferat din nou banii in cont mai astept pana maine daca tot nu ajung bani sima minte iar voi lua aitudine
O plangere penala va poate ajuta deoarece il va audia organul de ancheta penala.
inainte sa fac o plangere penala cred ca mai bine este sa fiu consiliat de un avocat care poate sa ma ajute sa o si intocmesc
Cred ca ar fi bine sa mai asteptati cateva zile ,poate persoana este de buna credinta. Daca a avut intentia din start sa va insele veti vedea in aceste zile ,mai precis va v-a minti si te va "aburii". Ca sa existe infractiunea de inselaciune prev. de art 215 Cod pen trebuie sa demonstrati ca ati fost indus in eroare cu stiinta de catre acest individ si pentru asta sa pastrati orice corespondenta sms etc. pentru a putea demonstra acest lucru. Incercati sa o rezolvati cat mai repede ca altfel poate dura si ani, daca organul de cercetare penala nu poate recupera prejudiciul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii solicitate de la banca traute traute Buna seara, am depus o fila CEC la banca, aceasta a fost refuzata la plata iar raspunsul bancii (in scris si dupa 11 zile) a fost: \"client inexistent/cont ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Cum redactez o speță de drept penal? ContSters370920 ContSters370920 Bună, vreau să știu mai exact cum să redactez o speță de drept penal, am nevoie la facultate, chiar nu știu și am căutat pe internet, însă nu am ... (vezi toată discuția)