avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM pentru o persoana cu varsta de peste 45 de ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM pentru o persoana cu varsta de peste 45 de ani

As dori sa stiu care sunt pasii care tb urmati pt angajarea unei persoane peste 45 ani , pt a beneficia de cei 500 ron acordati societatii?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:48, 24 Februarie 2012
@adria05,

Da,este corect ce vi s-a spus in legatura cu incheierea conventiilor doar in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul de asigurari de somaj.In cf. cu prevederile art.95,al.1^1,din Legea 76:

(1^1) Masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a caror acordare se prevede, potrivit dispozitiilor legale, incheierea de contracte sau conventii cu agentiile pentru ocuparea fortei de munca, se acorda in limita sumelor aprobate in bugetul asigurarilor pentru somaj cu aceasta destinatie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.


Daca va este absolut necesar,incadrati persoana respectiva,intocmiti contractul de munca,si interesati-va la AJOFM ,avand in vedere ca sumele sunt defalcate pe trimestre,s-ar putea ca totusi suma sa se fi epuizat doar pt. trimestrul in curs.
Aveti posibilitatea sa incheiati o astfel de conventie in termen de 12 luni de la data angajarii.


@tudorvaleriu,

AJOFM ul nu incalca nicio lege,iar utilizatorul nu are de ce sa apeleze la instanta de judecata.




Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
ondino:
Asa este, aveti dreptate.

adria05:
Scuze, pentru raspunsul eronat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)
Avantaje la angajarea unei persoane cu varsta de peste 45 de ani duduian duduian Ce avantaje are angajatorul care angajeaza persoane de peste45ani?Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare somer amrad64 amrad64 Buna seara Stimete consultant va rog sa-mi spuneti care sunt facilitatile acordate anjajatorilor pentru angajarea de someri ,pentru 2014. Au mai aparut ... (vezi toată discuția)