avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor ...
Discuție deschisă în Traduceri

Examen traducãtor - utilizarea dicþionarelor bilingve în sala de examinare

buna seara,
Am si eu o rugaminte referitor la examenul de traducatori din sesiunea martie 2012 juridic italina.Sunt nedumerita in ceea ce priveste folosirea dictionarelor bilingve....am voie sa folosesc si un dictionar juridic? dar cele exclusiv in limba italiana. Are cineva modele de examene din sesiunile precedente? As fi tare recunoscatoare daca as putea gasi un model de felul in care s-au desfasurat probele pe italiana, din ce lege sau ce decret au fost.Va multumesc anticipat. pentru raspuns Adresa mea de mail este: sorry771977@yahoo.it
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
sozo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela_romanic , utilizator 11:58, 19 Iulie 2012
Bilingv inseamna ca dictionarul sa fie in doua limbi. Nu cred ca dictionarul juridic la care faceti referire poate fi introdus in sala de examen daca nu este din categoria mentionata si pe site-ul CPPC.
Candidaţii pot introduce în săli şi folosi în timpul examenului numai dicţionare bilingve tipărite. Supraveghetorii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli;

[ link extern ] /
O discutie ampla pe aceeasi tema gasiti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Detaliile despre subiecte si desfasurarea examenului sunt destul de reduse pentru ca nimeni nu revine sa posteze aceste informatii dupa sustinerea probelor. Prin urmare sa ca va pot indica doar doua linkuri: unul, aici in topicul de traduceri, unde am postat un asemenea raspuns (pentru a nu ma repeta) si unul pe un site pe care am gasit postari referitoare la tematica si desfasurarea examenlor mai recente.
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Multa bafta :luck:
L.C.
Se pot folosi la examene dictionare bilingve de specialitate, inclusiv juridice.
Pentru cei care vor sa se perfectioneze, exista si un Curs de traductologie, detalii tot pe www.examentraducator.ro, www.cppc.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen traducãtor - utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen osieriuoana osieriuoana buna ziua! m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o ... (vezi toată discuția)
Subiecte examen traducãtor limba rusã - domeniul juridic elvira_punguta elvira_punguta Buna, ma puteti ajuta cu subiecte ce s-au dat la Cppc pt limba rusa, domeniul juridic, sau cu o bibliografie orientativa care m-ar putea ajuta la sustinerea ... (vezi toată discuția)
Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)