avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de inmormantare sau ajutor de deces?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de inmormantare sau ajutor de deces?

buna seara, am o vecina al carei sot a murit azi, ea este pensionata -pensie de invaliditate iar decedatul nu mai avea nici un venit, nici la pensie nu apucase sa iasa...desi avea multi ani de vechime...din cate am inteles bagase dosarul pentru invaliditate dar nu a mai apucat sa se prezinte la comisie ca a murit. vreau sa stiu daca beneficiaza de vreun ajutor de la casa de pensii pentru inmormantare avand in vedere ca decedatul nu avea nici un venit de vreun an de zile cand i s-a terminat somajul.
va rog mult, as vrea un raspuns...urgent...multumesc, o seara buna.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
maria_corina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:19, 3 August 2012
scuze...nu am inteles nimik....ce trebuie ea sa faca acum? sa mearga la casa de pensii si sa solicite pensie de urmas? spuneti va rog pe intelesul meu, nu citati din lege...are dreptul la pensie de urmas daca la data decesului sotul ei nu avea nici un venit? a murit exact cu un an inainte sa iasa la pensie....va rog...raspuns!!!!!
Daca decedatul a apucat sa depuna dosarul de pensie de invaliditate la casa de pensii, inseamna ca la data decesului avea calitatea de PENSIONAR chiar daca nu ii iesise Decizia de pensie.
Sotia trebuie sa aibe acasa un numar de inregistrare cu care s-a depus dosarul.
Merge la casa de pensii si depune :
- documentele pentru acordarea ajutorul de deces
- documentele pentru solicitarea pensiei de urmas dupa sot

- In cazul in care decedatul avea dosar depus , ajutorul este de 2117 lei
- daca nu avea dosar depus, nu este considerat pensionar iar ajutorul va fi de 1059 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces carmenmartian carmenmartian buna ziua ! va rog sa-mi raspundeti : rudele unei persoane decedate (49 ani)care a lucrat si in Romania si in strainatate,beneficiaza de ajutor de deces?Ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare marianoprisi marianoprisi Urmasii unei persoane care nu avea venituri in momentul decesului (era casnica) beneficiaza de ajutor de inmormantare? Daca da, care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)