In 2010 am solicitat comitetului executiv infiintarea unui fond de reparatii (pentru ca nu exista asa ceva) pentru refacerea hidroizolatiei la terasa casei scarii. Acest fond a fost aprobat in unanimitate.
Eu am apartamentul la et. 4/4 si desigur... infiltratii.
In 2012, dupa 2 ani de asteptare si cereri repetate adresate asociatiei, pentru ca nu s-au strans fonduri suficiente pentru demararea lucrarii de reparatie, am efectuat lucrarea pe cheltuiala proprie, pentru ca apartamentul a fost foarte afectat de infilitratii provenind de la terasa casei scarii.
Am inaintat dosarul (bonuri, facturi, chitante, fotografii etc) catre asociatie pentru decontarea cheltuielilor (materiale, manopera), insa presedintele o tot coteste, sub diferite pretexte: ca trebuia sa cer acordul proprietarilor, ca trebuia sa aduc o firma sa faca lucrarea (eu am adus PFA, cu acte, cu garantie etc), ca trebuia sa fac licitatie (pe banii mei!) s.a.m.d.
Avand in vedere ca aceasta lucrare trebuia efectuata de catre asociatie, si intr-un termen relativ scurt, iata ca dupa 2 ani de asteptare am fost nevoit sa scot din buzunar o suma maricica (2500 lei) pentru a imi proteja locuinta.
Ce as putea face in acest caz pentru a recupera suma cheltuita pe reparatiile la terasa casei scarii? Multumesc.
Salut @gaskoe si bine ai revenit!
Daca e sa ma iau dupa ultimul tau post, inseamna ca acolo aveti niste incompetenti care trebuie schimbati imediat. De ce-i sustineti? Sunt la mana dvs., a proprietarilor.
Sigur ca daca dai o cautare specializata aici pe forum, vei gasi discutii nenumarate cu privire la procedura pe care trebuia sa o urmezi. Ei, acum faptul este consumat si sfatul oferit de dl adrian este cel mai bun posibil. Totusi, din ce ai povestit, atat presedintele, cat si administratorul au fost la fata locului, au vazut ce se intampla pe-acolo si acum ce zic, ca nu este adevarat? Retracteaza tot ce-au spus la vremea respectiva? Apoi chiar ca ar trebui adusi la bara... Eu i-as lua mai cu binisorul, poate ii mai indupleci, dar alta data sa faci cum ai fost sfatuit.
Succes!
Imi pare rau dar ce spuneti nu este in total acord cu ce se intimpla in viata de zi cu zi.
Nimeni nu depune la asociatie cerere in dublu exemplar si nici nu ia numar de intrare pentru documentele lasate la asociatie. Probabil cu asta ar trebui sa incepem ca in orice comunicare cu o entitate care are forma juridica sa ne adresam in scris si sa facem 2 exemplare unul la ei si unul pe care sa iei numar de intrare.
Sunt in situatia descrisa dar in partea de inceput in care inca pistonez asociatia si care trage de timp (evident ca asta este parerea noastra ca am dori sa se intimple a 2-a zi lucrurile) dar timpul trece.
Apartamentul l-am achizitionat de curind si prezinta deteriorari de la infiltratiile de apa atit la tavane si pluviala dar si la instalatiile electrice prin care apa sa plimbat dintr-un loc in altul.
Colac peste pupaza imi mai si reproseaza ca: "Nu stiu ce intelegeri ati facut cu cel care va vindut dar v-a scazut din pret ca ploua in casa".
I-am explicat duduei (casiera) ca intelegerea este problema mea si nu tine de spatiile comune eu puteam sa dau 1 leu pe apartament dar asta nu o scuteste de a efectua reparatiile la acoperis. I-am explicat ca nu pot inca sa locuiesc acolo si o sa las toamna sa distruga si apartamentele celor de la nivelele inferioare si sa vad ce intelegere am avut eu cu dvs.
Refacere terasa
ancatod
buna ziua,
de curand am cumparat una partament la etajul 4, ultimul nivel al blocului. Deasupra apartamentului era construita de mai multi ani o mansarda, ... (vezi toată discuția)