avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat studii superioare cu salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat studii superioare cu salariu minim pe economie

Buna ziua,
In anul 2006,am fost angajata la o societate in functia de operator date, deci cu salariu minim pe economie. Ulterior am fost mutata la departamentul financiar contabil, cu act aditional prin care eram trecuta economist ( act aditional inregistrat la ITM), insa salariu a ramas acelasi. Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva astfel incat respectiva societate sa-mi plateasca contributiile aferente pentru angajat cu studii superioare?Cui ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:57, 12 Noiembrie 2008
Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2005-2006 nr. 2001/2005
din 31/01/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 1 din 22/02/2005
încheiat
Art. 39. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,1,
2. postliceală = 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. postliceală = 1,25,
2. şcoala de maiştri = 1,3,
3. subingineri = 1,4;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 1,5.
(2) Coeficienţii de salarizare de la alin. 1 se aplică la salariul minim negociat pe unitate.
(3) Salariul de bază minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, în medie, este de 3.300.000 lei,
adică 19.412 lei/oră, începând cu 1 ianuarie 2005.

Prevedrile legale erau mai vechi dar aplicarea lor s-a facut cam cand au vrut cei de la ITM.:P
hazliu, nu =D>
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Voi face o sesizare la ITM si voi vedea daca se intampla ceva. Insa ei au "relatii" foarte bune la ITM si nu cred ca voi rezolva mare lucru. Ideea e ca s-au purtat foarte urat si doar acum ca am plecat mi-a venit curajul sa actionez.
oana_mihail:
La noul angajator sa fiti mai curajoasa de la inceput, sa nu mai aveti retineri atunci cand sunteti sigura ca legea este de partea dvs. Altfel veti avea de pierdut tot dvs. Angajatorul va fi "bine-merci" oricum. Mult succes!
oana _mihail a scris:

Voi face o sesizare la ITM si voi vedea daca se intampla ceva. Insa ei au "relatii" foarte bune la ITM si nu cred ca voi rezolva mare lucru. Ideea e ca s-au purtat foarte urat si doar acum ca am plecat mi-a venit curajul sa actionez.

Nu depuneti sesizarea la ITM , ci la Inspectia Muncii -for tutelar ITM-urilor sau deschideti direct o actiune in instanta ... ITM-ul va constata doar faptul ca nu au respectat prevederile legale cu privire la salariul minim brut de incadrare si le va da un termen de rezolvare a problemei. In caz contrar, va aplica ao sanctiune contraventionala prevazuta de Legea nr.108/1999.
De la 01.01.2007 salariul minim brut pe economie pentru persoanele cu studii superioare incadrate pe un post ce necesita asemenea studii era de 880 lei, iar de la 01 ianuarie 2008 1000 lei.
Actionati in instanta este calea sigura pentru a primi salariul minim la care aveti dreptul conform CCM la nivel national

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Nerespectare indici salariazare ccm la nivel national ClaudiaN ClaudiaN Daca firma la care am lucrat nu a respectat indicii prevazuti in art. 40 din contractul colectiv de munca la nivel national, respectiv 2 pentru studii ... (vezi toată discuția)