avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... al treilea an de cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

al treilea an de cic

Buna ziua. Am auzit de curand ca exista posibilitatea legala de a beneficia de al treilea an de concediu de crestere si ingrijire a copilului, dar fara plata (mentionez ca este vorba despre un copil sanatos). Este adevarat? Cum se va trece acesta in Cartea de Munca? Ce efect va avea asupra vechimii si asupra pensiei? De la cine se cere acest concediu? Ce acte trebuiesc depuse si unde? Care este temeiul legal? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 24 Februarie 2012
Da , se poate acorda CFP in acest caz ... În cazul acesta, pe perioada concediului nu se pot plăti contribuţiile individuale de asigurări sociale de sănătate, iar această perioadă nu mai poate fi asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu ... Alexutu123 Alexutu123 Perioada de concediu ingrijire copil platita se considera stagiu de cotizare pentru pensia de stat? Dar perioada neplatita? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc de un an cristinaflp cristinaflp O zi buna tuturor! Conform legii, parintele care a optat pentru CCC de un an are dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! concediul ingrijire copil se considera stagiul de ... OLIVIA_L OLIVIA_L Buna ziua! Concediul ingrijire copil se considera stagiul de cotizare la somaj? Daca pana in iunie 2020 am fost in concediu ingrijire copil, pe urma m-am ... (vezi toată discuția)