avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inhumare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inhumare

Vaduvele de razboi(nu vaduve de veterani de razboi) au dreptul sa fie inhumate in cimitirul ortodox al localitatii in cazul in care au fost membre ale cultului baptist, cult care are cimitir propriu in localitate dar familia prefera cimitirul mentionat?Conform legii, preotul ortodox poate sa se opuna dorintei familiei?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:32, 26 Februarie 2012
Preotul poate cel mult sa refuze sa oficieze slujba de inmormantare.
Atata timp cat familia plateste locul in cimitir nu vad care sa fie problema. Cimitirul nu apartine bisericii ci Consiliului Local care il atribuie spre intretinere de regula Intreprinderii de salubrizare(fost RAGCL). Nu exista niciunde regula ca trebuie sa fii inmormantat in cimitirul de a carei religie apartii. Banul conteaza.
Depinde daca cimitirul apartine de consiliul local sau este cimitirul parohiei, caz in care este proprietatea bisericii si ea decide ce si cum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)