avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Aplicare amenzi stapani caini
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Aplicare amenzi stapani caini

Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin 90% de la cainii cu stapan nu de la maidanezi, care, in general stau in curti...

Cat de nesimtit pot fi sa-ti lasi cainele sa-si faca nevoile in plina strada!

in orice film american vedem cum se dau amenzi grase pentru asemenea lucruri.

Chiar nu se poate face nimic?

la cum sta situatia, cred ca intr-o zi s-ar castiga la Bugetul local mai mult decat din orice fel de amenda!

Existam si noi, cei care mergem pe strada si copiii nostrii care nu se mai pot juca in siguranta intre focarele astea de infectie!

Nu am nimic impotriva detinatorilor de animale, dar trebuie sa-si asume faptul ca traim intr-o comunitate si daca doresc caine trebuie sa si curete dupa ei.
Ma indoiesc ca o amenda nu i-ar determina sa-si schimbe comportamentul si sa inteleaga ca aleile nu sunt WC-uri pentru caini!

As dori sa adunam semnaturi pentru sanctionarea acestor oameni iresponsabili!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
@jade ....Va cam contraziceti! parca pe la deschiderea topicului era:


Sunt de acord cu strangerea fecalelor de catre stapanii de animale de companie, dar hai sa nu ii facem "nesimtiti".


si eu urmaresc cu interes acest topic si constat ca mai toti care au raspuns sunt unanimi in ideea de nesimtiti a stapanilor de caini care isi lasa animalele sa se usureze pe strada, si , sa fim seriosi, in topul nesimtiriii sunt primii....este de ajuns sa numeri fecalele de pe strada si impertinenta cu care acest comportament se repeta zilnic..mai ales ca este cu mult mai scarbos sa calci pe asa cea decat pe un muc de tigara....mai ales ca se face atata tevatura pe dragostea de caini, care sunt adevarati membrii ai familiei, nu?

ma intreb ce-ar fi atunci daca toti parintii de bebelusi ar lasa in fata scarii , pe strada, sau chiar in fata apartamentelor proprietarilor de caini nesimtiti cate un scutec murdar...doar e cam acelasi principiu...il am in grija , e al meu , dar nu-mi asum si mizeria....asta o impart cu tine....cum ar fii? de neconceput, nu-i asa??????:O

desigur ca nu se va ajunge niciodata aici, am exagerat tocmai pentru a sublinia nesimtirea.

sunt perfect de acord cu
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Chestiunea cu adunarea fecalelor este o chestiune de bun simt.
Eu cam tin cu cainii maidanezi, dar cainii cu stapan nu prea ii agreez.
Sunt mai nesimtiti decat maidanezii.



si cu:
Corect...
Problema nu cred ca defapt o constituie cainii ci stapanii needucati ai acestora. Amenzi pe motive d-astea rar se aplica, iar putinele zone cu cate 1m latime de iarba din jurul unor blocuri au ajuns WC public pentru cainii cu stapan.
Alta solutie in afara de niste amenzi usturatoare nu prea vad.




A, ca adevarul supara, asta stiu, dar macar atat sa pot face ca simplu cetatean, sa bat obrazul, sa demarez ce pot...o strada este putin, dar asa incepe tot, ca nesimtirea este prea mare!!!!macar sa se simta inconfortabil cum ne simtim si noi printre mizeria cainilor lor!

si , constat ca mi s-au alaturat destul de multi...pe mail am primit o confirmare ca si in Sectorul 3 s-au aplicat amenzi. stiu ca nu se face primavara cu o floare, dar nici cu vorbe de claca si invocari ale nesimtirii altora doar-doar nu s-o vedea , n-o mirosi....iar, azi, pe o alta stada in Drumul taberei am vazut un echipaj de la Politia animalelor...

E un inceput si sper, ca macar cei care sunt in asentimentul meu sa incerce sa sesizese...sau macar sa ia o atitudine impotriva acestor oameni care ignora total ca traim si noi, avem si noi si copii nostrii dreptul sa mergem pe alei si sa nu inghitim ceeace odoarele lor nu pot face la mama lor acasica, daca mami nu este in stare sa-si stranga ce face puisorul...nic macar sa-l ia cu farasul s-l dea peste gard, sau sa nu lase cainele sa se usureze in fata blocului, in nasul nostru.

a venit vremea sa ne gandim ca un animal de companie inseamna si asumarea unor responsabilitati, mai mult sau mai putin placute, nu lasarea ZI de ZI a fecalelor in stada!

pana si frecventa cu care se intampla acest lucru e in sine o demonstratie crasa de NESIMTIRE



Nu ma contrazic deloc ptr simplul fapt ca nu ma abat de la principiile mele. In calitate de avocat, e bine sa stiti sa cititi in printre randuri si sa trageti concluziile de rigoare:

Am pus niste intrebari de bun simt la care evitati sa raspundeti:
1. cine amendeaza cainii comunitari care isi fac nevoile pe strada la fel ca si cei care au stapan?
2. slalomul pe care il faceti zilnic se datoreaza numai fecalelor de caini?
3. De ce insistati sa folositi cuvantul nesimtit, in loc de needucat? Credeti ca jignind pe cineva, va puteti face auzita mai bine?

Ma bucur sa vad ca vi s-au alaturat multi ptr aceasta cauza. Poate ca as fi facut-o si eu daca stiati sa va faceti auzita dar nu prin jigniri si prin tonul folosit in primul mesaj.

"a venit vremea sa ne gandim ca un animal de companie inseamna si asumarea unor responsabilitati, mai mult sau mai putin placute, nu lasarea ZI de ZI a fecalelor in stada!". Acelasi lucru as dori si din partea sustinatorilor cainilor comunitari care stiu sa dea doar hrana acestor nefericite animale: strangerea fecalelor dupa acestia.


"Chestiunea cu adunarea fecalelor este o chestiune de bun simt.
Eu cam tin cu cainii maidanezi, dar cainii cu stapan nu prea ii agreez.
Sunt mai nesimtiti decat maidanezii."

In ce sens sunt mai nesimtit cainii care au stapan? Pana la urma trebuie sa va hotarati: cine e mai nesimtit: omul sau animalul?

Si cu riscul de a ma repeta: domnule avocat, daca tot tineti mai mult cu maidanezii, strangeti si fecalele in urma lor? Nu de alta, dar ma gandesc ca daca nu o faceti , riscati sa intrati in categoria oamenilor nesimtiti (na! ca m-am molipsit si eu :rolleyes:)











Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
jade_0923, utilizator
In ce sens sunt mai nesimtit cainii care au stapan? Pana la urma trebuie sa va hotarati: cine e mai nesimtit: omul sau animalul?

Si cu riscul de a ma repeta: domnule avocat, daca tot tineti mai mult cu maidanezii, strangeti si fecalele in urma lor? Nu de alta, dar ma gandesc ca daca nu o faceti , riscati sa intrati in categoria oamenilor nesimtiti (na! ca m-am molipsit si eu )



1. Legea spune , nu eu sau ceilalti.


2. Discutia nici macar nu este in contradictoriu, este pur si simplu pe langa subiect...doar nu-mi imaginez ca va puneti problema sanctionarii cainilor.

3. ca sa inteleg?:

daca tot vreti alei curate de ce nu va implicati sa strangeti fecalele dvs. si cei ce va sustin, ca nu puteti distinge intre cele ale cainilor cu stapan si cele ale celor fara stapan ( SAC!)

ceeace se inscrie din nou intr-un comportament ce frizeaza bunul-simt ...dar nu am de gand sa jucnes ci doar sa spun ca:

legea prevede amenzi in sarcina proprietarilor de caini doar pentru simplul fapt ca nu au asupra lor ustensile pentru stransul fecalelor...( si aici sa nu-mi spuneti ca nu stiu cand face catelusul...in plina alee.Prin urmare orice discutie este inutila.

Intre noi fie vorba, un om civilizat nu are nevoie de oa astfel de lege, strange de buna voie..si , crede-ti-ma , foarte putini dar sunt si asemenea raritati.


4. E aberant sa sutii ca maidanezii fara stapan, sunt asumati de noi toti si toti trebuie sa strangem dupa ei si in extenso dupa toti cainii ca nu putem distinge.....:slap:

Daca nu cunoasteti, o sa va lamuresc eu, ca avocat, ca exista prevedere legala asupra raspunderii stapanului pentru actiunile animalului ( oricare animal, oricare actiuni de la a musca, a latra, a se usura pe strada) care deranjeaza pe ceilalti...si asta cam de cand exista dreptul...


de ce insist pe cuvantul nesimtit , deoarece scopul meu este macar asa, sa atinga simtirea ( si vad ca are efect) inexistenta a stapanilor ce-si lasa cainii sa murdareasca aleea.

ca macar asa sa-i deranjeze si pe ei ceva!


poate sunt utopica, dar macar asa prin aplicarea legii si a bate obrazul sper sa trezesc bunul simt, mai ales ca vad ca nu prea exista contraargumente...doar nu va asteptati sa strangem cu totii fecalele catelusilor si sa intelegem ca propietarilor le este prea lene sa se duca in spatiile special amenajate sau sila ....


nu suntem toti niste momai care asistam neputincios sa ne inghita fecalele...cu aparari puerile de genul:ba ca de unde stim ca provin de la caini cu stapani , ba ca-s cainii de vina...
mai ales ca legea nici nu prevede identificarea fecalelor ci sanctioneaza simpla lipsa a faraselului...

nu este treaba mea si nici a celorlati sa educam ce tine de cei 7 ani de acasa...ar trebui sa existe si ONG-uri pentru asta nu doar sa se lamenteze promaidanezi si sa incaseze bani sa nu-i exportam si pe astia prin Europa in frumoasele lor orase unde se dau amenzi grase si un proprietar de caine este responsabilizat ( nici la ei educatia nu s-a facut cu va rog frumos)

chiar azi am fost pe alee in care s-au aplicat amenzi: nu spun ca est luna...dar , ca prin farmec au disparut 80% din fecale...iar stapanii cu caini trec rapid prin zona, nu-si mai lasa catelusul sa se usureze in nasul nostru cu un tupeu nemivazut....oare de ce?

Vrem nu vrem, ne civilizam, ca daca nu ca vrem noi, vrea UE!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Buna ziua.
Raspund si eu la acest subiect deoarece sunt stapana unui catel.Da, este adevarat ca sunt neplacute, din toate punctele de vedere, fecalele cainilor, de pe alei, spatii verzi, trotuare, etc si ca nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa faca slalom printre ele, sa calce in ele (credeti-ma, am patit-o de atatea ori, incat deja m-am obisnuit...cat de poti obisnui cu asa ceva), samd.Si da, sunt de acord ca toti proprietarii de caini trebuie sa fie obligati sa stranga excrementele propriilor caini.Dar haideti sa va spun ce am patit eu.Am locuit 6 ani in Cluj-Napoca.Acolo nu pot sa spun ca nu exista si nesimtiti care isi plimbau cainii si nu curatau excrementele, insa nu erau foarte multi.Bineinteles, si eu curatam (si o fac in continuare) dupa catelul meu.Ei bine, cand am revenit, anul trecut, in orasul natal (Hunedoara, jud. Hunedoara), m-am confruntat, cand am curatat primele dati, in spatiile publice, excrementele catelului meu, cu o punguta si un faras, cu o situatie incredibila: oamenii care m-au vazut au inceput sa rada de mine #-o!Si am patit-o de foarte multe ori!Eu ce ar trebui sa fac in cazul acesta?Sa incetez sa mai fiu civilizata?Ma considera o ciudata/nebuna (chiar mi-a spus o vecina ca a auzit astfel de discutii la adresa mea) doar pentru ca strang fecalele catelului.Deci tind sa cred ca a fi civilizat nu este o chestie foarte potrivita pentru Romania.Si o alta chestiune, pe care am observat-o in Hunedoara...Exista foarte multi rromi care vin cu carutele la ghenele de gunoi din oras si, cat timp ei cauta prin ghene (si imprastie gunoiul in toate directiile, langa ghene, pe spatiile verzi, etc...dar asta se pare ca nu deranjeaza pe nimeni), isi lasa caii sa pasca pe spatiile verzi de pe langa blocuri, sub balcoanele locatarilor, iar fecalele pe care le lasa in urma, pe langa blocuri, cred ca stim cu totii cum arata.Si in aceasta situatie ma intreb: noi, proprietarii de caini, asa cum spunea si o alta persoana, oricum ne-am comporta, civilizat sau necivilizat, ca strangem dupa cainii nostri sau nu, am devenit toti tinte pentru cei care nu suporta cainii sau care nu ne suporta pe noi, si ne trezim reclamati la politie chiar si doar pentru ca trecem pe o alee dintre blocuri, iar cei care isi lasa caii pe spatiul verde din jurul blocurilor si, evident, nu strang dupa caii aceia, nu merita a fi reclamati?Sau fecalele de la cai nu ii deranjeaza pe cetatenii prea-civilizati, care fac reclamatii, uneori chiar nejustificate, impotriva proprietarilor de caini?
Asta este tara in care traim si consider ca mai este foarte mult timp pana cand vom ajunge chiar si numai sa intelegem care este sensul si scopul comportamentului civilizat.Deocamdata, observ ca romanilor chiar le face placere sa se tavaleasca in "mocirla" ignorantei si a nesimitirii.Multa bafta tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)