In sistemul de invtamant,celebru pentru modul in care nu respecta decat legile care ii convin angajatorului,este prevazut si faptul ca trebuie angajat 1 ingrijitor pentru fiecare 700 de mp. In prezent 1 ingijitor are de intretinut aproape dublu din cauza blocarii posturilor ; si nu de 1- 2luni . Este vorba aici de un abuz? Daca ai fost angajat ca in 8 h sa ai 'grija' de 700 mp este vorba despre munca fortata?Banuiesc ca munca suplimantara iese din discutie pentru ca este "in interiorul celor 8 h". Exista spete pe acest subiect?
Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber.
Prin urmare, nu cred ca se poate pune in discutie ca este vorba despre munca fortata ... cand s-a primit fisa postului si s-a semnat de primire , semnatura a fost luata sub imperiul unei amenintari ? Daca da, atunci poate fi vorba despre munca fortata ... exista o vorba in popor ”munca multa, bani putini” ...
"La fiecare şcoală care funţionează cu mai puţin de 700 de mp respective 600mp suprafaţă de curăţenie dar nu mai puţin de 300 mp, se normează o jumătate de post. În suprafaţa de curăţenie se cuprind: săli de clasă, coridoare, săli de sport, cabinete, laboratoare, birouri, biblioteca, scări, grupuri sanitare, săli spectacol şi, cu excepţia grupurilor sanitare, se iau în calcul numaisuprafeţele orizontale (planşeuri) ale acestor spaţii.'....Normativele de personal didactic auxiliar si nedidactic".....nu sunt interesat atat de mult daca este vorba despre munca fortata,ci de cum as putea sa ii ajut sa obtina un salariu mai mare avand in vedere ca "ingrijesc" o suprafata dubla decat cea prevazuta in normative...
Am inteles ... cred ca cel mai bun lucru este depunerea unei adrese la conducerea unitatii , la ISJ, la Consiliul Local in vederea suplimentarii cu un post sau acordarii unei compensatii in bani pentru munca efectuata in plus ...