avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca fortata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca fortata?

In sistemul de invtamant,celebru pentru modul in care nu respecta decat legile care ii convin angajatorului,este prevazut si faptul ca trebuie angajat 1 ingrijitor pentru fiecare 700 de mp. In prezent 1 ingijitor are de intretinut aproape dublu din cauza blocarii posturilor ; si nu de 1- 2luni . Este vorba aici de un abuz? Daca ai fost angajat ca in 8 h sa ai 'grija' de 700 mp este vorba despre munca fortata?Banuiesc ca munca suplimantara iese din discutie pentru ca este "in interiorul celor 8 h". Exista spete pe acest subiect?
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
arhontele, utilizator
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 19:39, 28 Februarie 2012
@arhontele,

1.Verificati statul de functii al scolii pt. a vedea daca exista postul normat dar vacant prin blocare.
2.Daca exista solicitati conducerii scolii cumul de functii cu norma partiala pe postul vacant,argumentand cu normativul de personal in vigoare.Programul de cumul scriptic se desfasoara dupa programul de 8 ore curent.Am subliniat scriptic, caci faptic ,fiind vorba despre un spatiu de curatenie,acesta se poate deservi f. bine ca si pana acum,adica in cursul diminetii,in schimb ingrijitorul va primi 1/2 salariu pt. postul cumulat,asa dupa cum aratam in comentariul anterior,totul tine si de intelegerea manifestata de catre angajator.

3. Daca postul nu figureaza in schema aprobata,solicitati conducerii scolii,aprobarea pt. suplimentarea statului de functii cu 1 post de ingrijitor,avand in vedere normativul de personal.Ati mentionat ca aveti un spatiu efectiv de curatenie de 1300mp,asta implica 1,85posturi de ingrijitor si cum fractiunile de post peste 0,50 se rotunjesc la intreg,ar trebui sa existe 2 posturi,dintre care efectiv doar unul ocupat...

p.s. de altfel v-am mai sugerat si in comentariul anterior posibila solutie prin cumul.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc mult....si va cam pricepeti :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normativ legislativ prin care sa reiasa ce suprafata i s-ar atribui unei femei de serviciu pentru curatenie in cazul unui liceu bd1312001 bd1312001 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti un normativ legislativ prin care sa reiasa ce suprafata i s-ar atribui unei femei de serviciu pentru curatenie in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Blocarea posturilor inseamna si interzicerea cumului de functii ? arhontele arhontele Ce parere aveti? Daca un post devine vacant prin pensionarea titularului se poate realiza \"un cumul de functii\" ?Angajatorul (scoala) afirma ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)